Prefectul somat de șefi să demită un primar PNL din județul Iași. Grigoraș se mai gândește

2437
Marian Grigoras
Marian Grigoras

@ Ministerul Administrației și Internelor a transmis prefecturii județului Iași un document in care se arata ca se impune demiterea din funcție a lui Petre Doboș, primarul comunei Rachiteni deoarece acesta este condamnat pentru ucidere din culpa @ „Apreciem că se impune emiterea ordinului de încetare de drept înainte de expirarea duratei normale a perioadei normale a mandatului de primar, față de domnul Petre Doboș”, se arata in documentul respectiv (foto document) @ Cu toate acestea Marian Grigoraș ne-a transmis că „analizează situația”

Ministerul Administrației si Internelor a transmis printr-o adresa ca primarul liberal al comunei Rachiteni trebuie demis din funcție deoarece a fost condamnat pentru ucidere din culpa dar cu toate acestea prefectul Marian Grigoras (sustinut pe functie de Guvernul PNL) a spus ca inca „analizează situația”. Adresa pe care v-o prezentam in fotocopie a fost trimisa lui Gabriel Mătășel, un cetatean al comunei care a semnalat ministerului situatia lui Petre Dobos dar in documentr se precizeaza ca a fost trimis si prefectului judetului Iasi. ‘’Față de cele menționate și raportat la dispozițiile legale în vigoare, în situația supusă atenției, apreciem că se impune emiterea ordinului de încetare de drept înainte de expirarea duratei normale a perioadei normale a mandatului de primar, față de domnul Petre Doboș. În acest sens a fost transmis punctul de vedere al structurii noastre către Instituția Prefectului Județului Iași, însă prefectul este singurul in măsură să decidă cu privire la emiterea ordinului de încetare’’, se arată in documentul respectiv.

Grigoraș încă nu s-a lămurit

În urma cu circa 2 luni prefectul Marian Grigoras a trimis la randul sau o adresa catre minister pentru a intreba daca se impune emiterea unui nou ordin de incetare a mandatului pentru Petre Dobos (vezi aici). Asta deoarece, Marian Grigoraș a emis un ordin de demitere pe data de  23.09.2020 iar dupa patru zile Petre Dobos a fost reales primar in urma alegerilor locale. Acum, prefectul sustine ca inca nu i-a sosit adresa de la Ministerul Administratiei si Internelor si prin urmare nu stie inca daca-l va demite pe Petre Dobos. „De la Ministerul Afacerilor Interne nu am primit încă un răspuns. Am vazut doar acea adresa postată pe rețelele sociale. Am primit însă răspuns de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice si Administrației din care rezulta ca nu există temei legal pentru incetarea mandatului. In aceasta adresă se menționeaza „nu putem identifica un temei legal pentru constatarea incetarii de drept a mandatului de primar exercitat in prezent”. Adresa MDLPA este semnată de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Asteptăm să primim si răspunsul de la MAI, iar situația este va fi în în continuare în analiza serviciului juridic”,  a  transmis prefectul prin intermediul purtatorului de cuvant.

Amanunte despre condamnarea lui Petre Dobos am publicat in articolul „Primarul din Rachiteni zboara din functie. Condamnat pentru ucidere”, de pe 26 martie 2019.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.