Prefectul consultă Guvernul pentru demiterea unui primar PNL. Document

740
Petre Dobos, primar Rachiteni
Petre Dobos primar Rachiteni

@ Prefectul Marian Grigoraș l-a demis pe Petre Doboș pe data de 23.09.2020 cu 4 zile inainte de alegerile locale in urma carora primarul liberal al comunei Rachiteni a fost reales @ Acum, prefectul întreabă Guvernul dacă decizia sa se aplică pentru actualul mandat sau pentru cel anterior

Marian Grigoraș, prefectul județului Iași se află acum intr-o mare dilemă. Acesta a emis ordinul de demitere a lui Petre Doboș, primarul comunei Răchiteni cu numai 4 zile inainte de  alagerile locale din 2020 si acum intreaba Guvernul daca decizia sa se aplica pentru acest mandat sau pentru cel anterior. Asta deoarece, Petre Doboș a fost reales primar al comunei Răchiteni în urma alegerilor de pe 27 septembrie iar ordinul de demitere a fost semnat pe 23.09.2020. „Față de cele  expuse mai sus va rugam sa ne comunicati daca ne aflam in situatia  incetarii de drept a mandatului de primar inainte de expirarea  duratei normale a acestuia si se impune transmiterea referatului semnat de secretarul general al comunei, respectiv emiterea ordinului de prefect in acest sens”, se arata intr-o adresa trimisa de prefect catre Ministerul Afacerilor Interne (foto).

Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, prefectul judetului Iasi a spus ca a facut acest demers deoarece și în alte județe din țară au fost intâlnite situații asemănătoare iar instantele de judecata au pronuntat hotarari contradictorii. Reamintim ca, potrivit Legii, Petre Doboș trebuia demis din functia de primar deoarece prin hotarare judecatoreasca a fost gasit partial vinovat de producerea unui accident rutier (vezi aici mai multe detalii).

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.