Dezvăluim 3 tipologii de dealeri pe care-i poți întâlni în cazinouri

149
dealer
dealer

Un dealer de cazinou are rolul de a gestiona activitatea la masa de joc, de a interacționa cu jucătorii, de a stabili viteza de joc, de a explica regulile și de a conduce jocul conform regulilor impuse de ”casă”.

Cu excepția sloturilor, toate celelalte jocuri de cazinou au dealer și aici vorbim de blackjack, ruleta, craps, pai gow poker, poker și baccara. Majoritatea dealerilor sunt profesioniști și specializat în gambling. Au abilități excelente de matematică, atenție distributivă și capacităși bune de supraveghere.

Calitatea unui joc poate fi influențată de dealer, făcând diferența dintre o atmosferă plăcută și relaxantă și una anxioasă și stresantă. Rolul dealerului este foarte important pentru cazinou, dar și pentru jucători. Fiecare parior ajunge să aprecieze anumite caractere și comportamente ale dealerilor, influențând astfel sumele pariate și timpul petrecut la masă.

Dacă ești un jucător ce frecventezi constant cazinourile tradiționale, cu siguranță ai întâlnit mai multe tipologii de dealeri. Inclusiv pe online, dacă optați pentru un casino live, veți interacționa cu dealeri reali ce se pot încadra într-una dintre tipologiile pe care le descriem mai jos.

Dealerul entuziasmat

Nu este exclus ca, ocazional, să întâlniți la masă un dealer entuziasmat, poate uneori prea mult. În momentul în care un jucător câștigă, dealerul este primul care-l felicită și laudă. Dacă un jucător pierde, acest dealer va fi primul care-l consolează și îl încurajează să continue să joace.

Un dealer entuziasmat oferă încredere celor începători în ale jocurilor de cazinou. Totodată, atmosfera de la masă va fi mai relaxantă, iar laudele oferite de dealer vor face ca unele pierderi să fie mai ușor de suportat de jucători.

Această tipologie de dealer poate aduce avantaje cazinoului, dar poate genera și o atmosferă relaxantă.

Dealerul care se mișcă încet

Inevitabil, dacă sunteți un jucător experiementat, v-ați lovit de un dealer care se mișcă încet. Așa cum ziceam și mai sus, dealerul are rolul de a conduce masa și de a stabili viteza de joc. Doar că un dealer ce se mișcă încet poate irita pariorii profesioniști. Imaginează-ți că esti la masă, ai un ritm bun și joci concentrat și, pe neașteptate, dealerul este schimbat cu unul care se mișcă lent, ceea ce poate să te scoată din ritmul deja setat. Acest tip de dealer pare să savureze oportunitatea de a construi suspans prin tragerea de timp, de cele mai multe ori inutilă. Ruperea de ritm poate duce la deconcentrare, iritare, iar jucătorii se vor retrage de la masă.

O asemenea tipologie nu este recomandată la mesele unde joacă preponderent profesioniști și experimentați. Cazinoul poate avea de pierdut.

Dealerul care le-a văzut pe toate

Se spune că dealerii ajung să fie desensibilizați datorită anilor petrecuți la masa de joc și prin prisma tuturor evenimentelor întâlnite în cazinou, în fiecare zi. De-a lungul timpului, unii dealeri ajung să nu mai fie impresionați atunci când un jucător pleacă acasă cu marele premiu sau când un alt parior pierde o sumă mare de bani și, inevitabil, este supărat.

Probabil, această tipologie a dealerului care le-a văzut pe toate este cea mai des întâlnită în cazinourile online și tradiționale. Sunt foarte buni și experimentați în meseria lor, având această activitate de ani de zile, dar sunt și foarte buni la conversații. Aceștia nu te vor judeca atunci când joci prost, faci greșeli la masă sau îți arăți stângăciile. Cazinourile caută astfel de oameni pentru că sunt echilibrați și profesioniști.

Concluzia

Inevitabil, în cazinouri veți da și despre dealeri începători, morocănoși sau cei ce au darul de a strica ”distracția”. Până la urmă, cu toții sunt oameni și fiecare cu al său caracter.

În concluzie, majoritatea dealerilor sunt competenți și capabili să-și îndeplinească sarcinile de serviciu. Cei ce au lucrat ani de zile în cadrul aceluiași cazinou sunt printre cei mai buni dealeri și este bine să te așezi la masa lor. Au văzut multe, sunt specialiști, știu să se facă plăcuți și să conducă o masă distractivă, profitabilă pentru cazinou, dar și pentru cel mai norocos dintre jucători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.