Şi-a măcelărit iubita într-o maşină şi a abandonat-o la marginea drumului! „Mascaţii” l-au săltat când venea de la mănăstire (EXCLUSIV)

1267
Doi mascati, unul avand o arma in brate
Doi mascati, unul avand o arma in brate

@ Ieşeanul acuzat că şi-a măcelărit iubita într-o maşină a fost pedepsit @ Ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Ionel Bogdan Sitaru la 13 ani şi 6 luni de temniţă, pentru tentativă de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal @ În plus, ieşeanul trebuie să îi achite victimei daune morale de 40.000 de lei

Ieşeanul acuzat că şi-a măcelărit iubita într-o maşină a fost pedepsit. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Ionel Bogdan Sitaru la 13 ani şi 6 luni de temniţă, pentru tentativă de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal.
„Instanţa admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă Z.P. şi îl obligă pe inculpatul Ionel Bogdan Sitaru la plata către partea civilă a sumei de 7.000 de lei, cu titlu de daune materiale, şi a sumei de 40.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au precizat magistraţii ieşeni. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieşeanul Ionel Bogdan Sitaru, acuzat că a vrut să-şi ucidă iubita

Procesul ieşeanului Ionel Bogdan Sitaru (36 de ani) a început pe data de 20 august 2021. Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite. Asta, după ce ieşeanul a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv în urma incidentului extrem de grav. Oamenii legii au arătat că individul, care a fost oprit cu focuri de armă pe o stradă din municipiul Iași, a avut probleme psihice în trecut. Ieșeanul a fost pus în libertate de judecători la finele lunii februarie 2021, după ce fusese condamnat de prima instanță cu suspendare, pentru ultraj.
Anchetatorii susțin că ieșeanul Ionel Bogdan Sitaru și-a atacat iubita în autoturismul marca Skoda Fabia, de culoare roșie, pe care îl oprise la marginea drumului din centrul satului Horlești, comuna Rediu. „Pe 22 iulie 2021, în jurul orei 19:00, suspectul i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu un cuțit în zonele abdominală, toracică și a gâtului. Victima a suferit plagă înjunghiată abdominală penetrantă cu eviscerație, șoc hemoragic, plăgi infiltrante multiple și plagă submandibulară dreapta. Imediat după comiterea faptei, suspectul s-a deplasat la un schit din județul Botoșani, în încercarea de a se sustrage urmăririi penale”, au afirmat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Potrivit acestora, agenți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, ai Secțiilor rurale Lețcani și Popricani, ai Biroului Rutier, ai Poliției de Frontieră, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, ai Biroului Operațiuni Speciale, dar și din cadrul IPJ Botoșani au mers în căutarea bărbatului.

Suspectul, prins când revenea de la mănăstire

Ionel Bogdan Sitaru a fost prins la intrarea în localitatea Popricani. Individul a refuzat să facă vreo declarație în fața procurorului de caz. Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, au precizat că victima a fost operată și că a fost adusă într-o stare stabilă din punct de vedere hemodinamic. Surse judiciare au afirmat că femeia era văduvă de aproximativ 2 ani, după ce soțul ei s-ar fi sinucis.
Pe 26 februarie 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Bogdan Ionel Sitaru la 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. „Instanța constată încetarea de drept a măsurii preventive a arestului, dispusă față de inculpatul Ionel Bogdan Sitaru prin încheierea din 25 septembrie 2020, pronunțată de Tribunalul Iași, prelungită, verificată și menținută succesiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Ionel Bogdan Sitaru, dispoziție executorie”, au precizat judecătorii ieșeni. Ulterior, sentința nu a fost contestată.

Un scandal cu focuri de armă, pe străzile din Iași

În septembrie 2020, ieșeanul Ionel Bogdan Sitaru a fost încătușat după o urmărire ca-n filme pe străzile din oraș. Pe 6 septembrie 2020, în jurul orei 3:00, agenții de la Secția IV de Poliție au observat un autoturism care staționa pe o stradă din cartierul Tătărași, având luminile de avarie aprinse. Oamenii legii au mers la șofer să vadă dacă are vreo problemă. Din acel moment, lucrurile au scăpat de sub control. Surse din cadrul anchetei au precizat că polițiștii au observat că tânărul nu se exprima coerent și părea să fie sub influența alcoolului. Atunci, polițiștii au încercat să-i scoată cheile din contact, pentru a nu face vreun accident. Nu au reușit, iar individul a demarat în trombă.
Imediat, oamenii legii au dat alarma și au anunțat toate patrulele. Kilometri întregi au gonit mai multe echipaje după Ionel Bogdan Sitaru. Din cauză că individul nu a vrut să oprească, polițiștii au început să tragă cu arma din dotare. Zeci de focuri de armă au fost trase de polițiști și jandarmi. Într-un final, ieșeanul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un stâlp. Când a fost preluat, acesta a făcut scandal. Oamenii legii au constatat ulterior că acesta nu consumase nici alcool, nici alte substanțe interzise. Medicii au constatat că acesta avea unele probleme psihice, printre care și atacuri de panică. Ulterior, procurorii l-au trimis în judecată, el fiind condamnat cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.