Dosarul „Flux”, din amânare, în amânare! Judecătorii ieşeni au admis cererea! FOTO

1280
Mihai Chirica si Gabriel Harabagiu
Mihai Chirica si Gabriel Harabagiu

@ Dosarul „Flux” merge din amânare, în amânare @ La ultimul termen, judecătorii ieşeni au admis cererea formulată de Anca Nora Brânduşescu, de amânare a procesului penal pentru data de 4 aprilie 2024 @ Până acum nu s-a prea judecat nimic în acest dosar care îi priveşte pe primarul Mihai Chirica şi pe fostul viceprimar Gabriel Harabagiu

Dosarul „Flux” merge din amânare, în amânare! La ultimul termen, judecătorii ieşeni au admis cererea formulată de Anca Nora Brânduşescu, de amânare a procesului penal pentru data de 4 aprilie 2024! „Instanţa încuviinţează cererea de amânare a cauzei formulată de inculpata A.N.B. şi stabileşte termen la data de 4.04.2024, ora 11:00”, au spus magistraţii ieşeni.

Amintim că, până acum, nu s-a prea judecat nimic în acest dosar care îi priveşte pe primarul Mihai Chirica şi pe fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

Judecătorii fug de Dosarul „Flux” ca dracu’ de tămâie!

După ce a intrat la judecata pe fond, dosarul primarului Mihai Chirica a ajuns la un moment dat la Oana Bodoga, soția lui Marius Bodoga, directorul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor din Primăria Iași. De asemenea, in singurul dosar de corupție în care a fost trimis în judecată primarul Iașului, Mihai Chirica, mai mulţi judecători au cerut să se abțină, iar fostul viceprimar Gabriel Harabagiu a solicitat, la rândul său, ca dosarul să ajungă în alt județ.

Aşadar, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu a cerut la Înalta Curte strămutarea Dosarului „Flux”. Asadar, cererea a fost formulată de cumătrul lui Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu. Solicitarea a fost respinsă recent de Înalta Curte.

Cum a izbucnit scandalul în Dosarul „Flux”

În Dosarul „Flux” au fost trimiși în judecata Mihai Chirica și Gabriel Harabagiu, alături de alte persoane, ei fiind acuzaţi că ar fi eliberat nelegal certificatul de atestare a edificării pentru clădirea firmei Flux de pe strada Vasile Lupu. Asta, în condițiile în care știau ca imobilul are mai multe etaje, mai multe apartamente, deci nu ar fi respectat autorizația de construire.

„În exercitarea atribuțiilor de înlocuitor al primarului, inculpatul Harabagiu Gabriel Vasile, la acea dată viceprimar al municipiului Iași, beneficiind de ajutorul primarului Chirica Mihai, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii și prin atestarea unor împrejurări contrare realității, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal de către SC FLUX S.R.L, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal.

La emiterea documentelor în condiții de nelegalitate ar fi participat și inculpata Brândușescu Anca-Nora, la acea vreme arhitect șef al municipiului Iași. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iași. Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existența, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcției, a 3 (trei) variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având același număr de înregistrare și aceeași dată.

Pe baza certificatului emis de primărie, inculpata Popa Mariana, în calitate de registrator în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, ar fi admis cererea de intabulare (la data de 27 decembrie 2018) cunoscând că documentele care o însoțeau nu reflectă situația reală a imobilului și că, în mod legal, această cerere ar fi trebuit respinsă, așa cum aceeași inculpată o făcuse de altfel făcut-o anterior (la data de 23 octombrie 2018).

Emiterea certificatului de atestare a creat, pentru societatea beneficiară SC FLUX SRL, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil, cu obținerea de foloase necuvenite”, au spus anchetatorii anticoruptie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.