DNA arunca bomba! Directorul restaurantului Mamma Mia conducea fara permis cu protectie de la Rutiera

7394
restaurant Mamma Mia
restaurant Mamma Mia

@ Amanunte stupefiante in dosarul in care DNA Iasi a cerut arestarea a doi politisti de la Rutiera @ Astfel, Andrei Cosmin Hincu directorul de la Mamma Mia conducea prin Iasi desi nu detine permis pentru nici o categorie de vehicule @ Acesta a venit inclusiv la perchezitii la volanul unei masini @ Hincu statea linistit deoarece politistii de la Rutiera mancau gratis la restaurantul lui @ Tribunalul Iasi a decis arestarea la domiciliu a politistilor Nicolae Robert Barabas si Nelu Felix Crenganis dar si in cazul lui Andrei Cosmin Hincu directorul restaurantului Mamma Mia @ In cazul lui Marian Ciprian Ciobanu, angajat al Resturantului Mamma Mia judecatorii au decis ca acesta sa fie pus sub control judiciar

Tribunalul Iasi a respins propunerea de arestare preventiva formulata de DNA dupa descinderile de ieri impotriva a doi politisti, Nicolae Robert Barabas si Nelu Felix Crenganis dar si a directorului restaurantului Mamma Mia, Andrei Cosmin Hincu. Instanta a decis ca acestia sa fie plasati in arest la domiciliu. De asemenea in cazul unui angajat de la Mamma Mia, Marian Ciprian Ciobanu instanta a decis ca acesta sa fie plasat sub control judiciar. Nicolae Robert Barabas este agent de Politie la Rutiera iar Felix Crenganis lucreaza la atelierul de confectionat placute de inmatriculare din cadrul Serviciului de Inmatriculari. In dosar mai sunt cercetati politistii Cristinel Catalin Lohan si Viorel Zaborila, ambii politisti la Biroul Rutier Iasi. Politistii sunt cercetati ca au primit mita de la sefii Restaurantului Mamma Mia. Acestia ar fi primit produse alimentare de catering adica comandau ori de cate ori aveau chef si nu plateau. In fata judecatorilor de drepturi si libertati politistii au sustinut ca sunt nevinovati.’’ Clienții mei susțin ca sunt nevinovați și speram ca vom avea ocazia sa dovedim și in fata organelor judiciare acest lucru’’, a spus Radu Irimia, avocatul politistilor.

Radu Irimia avocat
Radu Irimia avocat

Mita pentru protectie in trafic si placute de inmatriculare

Cei de la Rutiera ar fi primit mita pentru a nu-i sanctiona in trafic pe soferii de la Mamma Mia iar Crenganis ar fi primit spaga pentru a elibera placute de inmatriculare in conditii ilegale pentru masinile restaurantului. ‘’În perioada 22 iunie 2019 – 07 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, inculpatul Barabaș Nicolae Robert, în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi pretins și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau/și pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai blânde’’, se arata intr-un comunicat emis de DNA.

Mita pentru placute si premise auto

In cee ce-l priveste pe Crenganis pe langa eliberarea unor placute de inmatriculare in afara prevederilor legale acesta ar fi primit spaga promitand ca va interveni pe langa colegii sai examinatori de la Serviciul Inmatriculari si Permise astfel incat o persoana sa obtina permisul de conducere. Sa mai precizam ca potrivit DNA, Crenganis furniza placute de inmatriculare si pentru prietenii directorului de la Mamma Mia. ‘’În perioada 22 iunie 2019 – 07 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, inculpatul Barabaș Nicolae Robert, în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi pretins și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau/și pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai blânde’’, se mai arata in comunicat.

N-avea permis dar conducea prin Iasi

Andrei Hincu directorul restaurantului Mamma Mia nu are permis de conducere dar conducea masina prin municipiul Iasi fiind foarte linistit avand in vedere ca politistii de la Rutiera mancau gratis la restaurantul lui. ‘’Totodată, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis de conducere în trei situații, ultimul act fiind săvârșit în cursul zilei de 26 august 2020 când s-ar fi prezentat, la perchezițiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. La rândul său, directorul restaurantului, în baza unei înțelegeri tacite existente la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii restaurantului, ar fi oferit și remis cu titlu gratuit, personal și prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 09 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 lei mai multor polițiști rutieri din cadrul Poliției Rutiere Iași și unor funcționari din cadrul serviciului permise și înmatriculări vehicule Iași, în scopul protejării conducătorilor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenții rutiere comise de aceștia, precum și în scopul favorizării unor persoane din cercul său relațional la obținerea plăcuțelor de înmatriculare’’, se mai arata in comunicatul DNA.

In comunicatul DNA se mai arata ca politistul Zaborila a primit mita sub forma de alimente de la Mamma Mia de asemenea pentru a nu amenda un membru al familiei directorului restarantului.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.