Preturile la legume si fructe au crescut foarte mult in pietele iesene

1087
preturi legume si fructe piata
preturi legume si fructe piata

@ Castravetii au ajuns la pretul incredibil de 8 lei iar cartofii noi se vand cu 10 lei kilogramul @ Capsunile romanesti se vand la un pret incredibil de 20 lei pentru un kilogram

Incepand cu aceasta dimineata preturile la legumele de sezon au crescut sensibil. Castravetii cornichon se vand in Piata Alexandru cel Bun din municipiul Iasi cu 8 lei pentru un kilogram in conditiile in care in anii anteriori in aceasta perioada era una dintre cele mai ieftine legume. ”Cei mai multi dintre castravetii care se vind in pietele din Romania se produc  in comuna Matca, judetul Galati. Numai ca, vin TIR-urile din Polonia si pleaca incarcate. Polonezii ii pun la oțet si dupa aceea ii trimit inapoi in Romania cu pretul lor”, a spus M.B unul dintre cei piețari ieseni.

 

Mai departe, ridichile se vand cu 5 lei kilogramul, o legatura de ceapa verde se da cu doi lei sau cu 6 legaturi la 10 lei daca te intelegi cu comerciantul, iar cartofii noi au ajuns la 10 lei kilogramul. „Cartofii s-au facut, sunt de la noi din Romania dar nu s-au putut recolta deoarece  zilele trecute a fost cam frig. Eu cred ca se vor ieftini cartofii”, a mai spus M.B.

Rosiile care se vand cu un pret mediu de 8 lei pe un kilogram se vor ieftini in urmatoarea perioada. Asta deoarece, cele care se vand pana acum proveneau din Grecia dar au inceput sa intre pe piata cele de productie romaneasca, din Oltenia.  Se vor scumpi merele care se vand acum cu 5 lei kilogramul. Asta deoarece nu se mai gasesc cele de productie romaneasca. Merele care se vand acum in piete sunt din Polonia si Austria. Capsunele se romanesti se  vand cu 20 de lei kilomgramul iar cele din Grecia se dau cu 15 lei. Sunt sanse ca cele din Romania sa se ieftineasca deoarece se inregistreaza o crestere a productiei locale.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.