Procurorii descind la Schitu Duca. Este vizat contractul care a băgat comuna în faliment

5866
Primaria Schitu Duca
Primaria Schitu Duca

@ Curtea de Conturi a notificat Primăria din Schitu Duca că a depus plângere penală după controlul efectuat la aceasta instituție @ Sesizarea se referă la contractul de asfaltare a drumurilor comunale, contract în urma căruia Primăria Schitu Duca trebuie să achite firmei de construcții în valoare de 1.445.929,3 lei pentru că nu a achitat la timp lucrările

Reprezentanții Primăriei Schitu Duca au fost notificați ca vor da cu subsemnatul la Parchet după controlul Curții de Conturi. Astfel, conducerea primăriei a fost notificată recent de Curtea de Conturi ca a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în pentru abaterile constatate în timpul controlului realizat anul acesta. Cele mai grave nereguli se referă la contractul de asfaltare a drumurilor comunale, o afacere care, din cauza neglijenței primăriei a băgat comuna în faliment. Asta deoarece în urma acestei afaceri, Primăria Schitu Duca trebuie să achite firmei de construcții care a asfaltat drumurile penalități în valoare de 1.445.929,3 lei, conform unei decizii definitive pronunțate de Curtea de Apel. ‘’Am fost informati de Curtea de Conturi ca au fost sesizate organele judiciare in urma controlului efectuat la primarie. Mai multe informatii nu avem’’, a declarat primarul Grigore Corciovă.

În urmă cu o luna primăria a avut conturile blocate de un executor desemnat de firma de constructii care vrea sa-și recupereze banii. Executarea silită a fost suspendată deocamdată pentru o perioadă de 6 luni.

Primarul a avut bani dar nu a plătit

Reamintim ca este vorba despre execuția și finalizarea lucrărilor de „Modernizare DC 35 (DN 24- Canton Silvic Popuțoaia), Modernizarea strada Mănăstirii (DN 24 Poiana Slobozia), Modernizare strada  principală Poieni” de catre firma Conest SA in baza unui contract cu o valoare de  6.952.446 lei inclusiv TVA și o durată de 48 de luni. Fostul primar Mihai Mihalache a incheiat cu Conest un contract multi anual urmand ca banii sa fie platiti in 5 ani. La finalul lui 2021, adica la finalul primului an de mandat a lui Corciovă, Primaria Schitu Duca datora Conest 2.242.582 lei. Ori, Curtea de Conturi afirma ca primarul Cociorva nu a platit banii datorati Conest desi avea bani in buget si din acest motiv societatea a castigat în instanță penalități de 1.445.929,3 lei. Asta în conditiile în care prin Prin HCL 37/23.04.2021 pentru plata datoriei catre Conest a fost alocată suma de 100.000 lei si 900.000 lei pentru niște studii de fezabilitate pentru proiecte care nu au primit finantare. De asemenea, juristul primăriei nu s-a prezentat la procesul prin care firma de constructii a solicitat plata penalităților.

Șmecherul care i-a dat șpagă șefului CJ Botoșani a prins la Iași un contract de 4 milioane euro

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.