Șmecherul care i-a dat șpagă șefului CJ Botoșani a prins la Iași un contract de 4 milioane euro

2427
Marcel Birsan si Grigore Corciova primar comuna Schitu Duca
Marcel Birsan si Grigore Corciova primar comuna Schitu Duca

@ Firma Cornell’s Floor administrată de Marcel Bîrsan, afaceristul care i-a dat șpagă lui Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a încheiat ieri la Iași un contract în valoare de 4 milioane euro pentru înființarea rețelei de aducțiune de apă în comuna Schitu Duca @ După ce i-a dat mită Bîrsan l-a denunțat la DNA pe Țurcanu @ Bîrsan a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani cu suspendare iar Țurcanu a fost condamnat la 4 ani și 3 luni cu executare

Un afacerist din Botoșani care a obținut contracte cu instituțiile publice după ce a dat șpagă a încheiat ieri la Iași un contract în valoare de 4 milioane euro. Este vorba despre Marcel Bîrsan patronul SC Cornell’s Floor SRL din Botoșani care s-a deplasat ieri la sediul Primăriei Schitu Duca unde a semnat cu autoritatea locală un contract în valoare de 4 milioane euro pentru înființarea rețelei de aducțiune de apă. ‘’Astăzi, 17.10.2022, la sediul Primăriei Comunei Schitu Duca a fost semnat contractul de proiectare și execuție a obiectivului de investiții ,,Înființare sistem de alimentare cu apă în comuna Schitu Duca, județul Iași”. Valoarea totală a contractului este de 19.939.862,34 lei, cu TVA. Contractul a fost adjudecat de către SC Cornells Floor SRL în calitate de lider de asociere, împreună cu SC Pro Activ Consulting SRL’’, a postat pe Facebook, Grigore Corciovă, primarul comunei Schitu Duca.

Condamnat pentru că a dat șpagă pentru contracte

Pe data de 2 octombrie 2017 Tribunalul Botoșani a admis acordul de recunoastere a vinovației încheiat de Marcel Bîrsan cu DNA. Marcel Bîrsan a fost acuzat de cumpărare de influență și condamnat la o pedepsă de 2 ani cu suspendare. Marcel Bîrsan i-a dat mită fostului președinte al CJ Botoșani, Florin Țurcanu pentru ca acesta din urmă să-i facă rost de contracte cu instituția pe care o conducea si cu primării din județ. Bîrsan i-a construit inclusiv o casă lui Țurcanu. ‘’În perioada iunie 2013-septembrie 2014, inculpatul Bîrsan Vasile Marcel, în calitate de administrator al mai multor societăți comerciale, i-a remis inculpatului Țurcanu Florin, în calitate de președinte al Consiliului Județean Botoșani sume de bani și alte foloase materiale în cuantum de 272.906,16 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcție și amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea inculpatului Anușca Aristomel (socrul lui Țurcanu Florin), situat în municipiul Botoșani. În schimbul acestor foloase, inculpatul Țurcanu Florin i-a promis omului de afaceri că își va folosi influența dată de ascendentul funcției pe care o deține, pentru a interveni asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Botoșani și din cadrul a două primării de comună de pe raza aceluiași județ, Dângeni și Avrămeni, astfel încât să fie atribuite, prin încredințare directă, 3 (trei) contracte de lucrări și furnizare de bunuri, în valoare de peste 600.000 lei, firmelor administrate de omul de afaceri, lucru care s-a și întâmplat ulterior. De asemenea, inculpatul a pretins că are influență și că va interveni asupra membrilor comisiilor de licitație, funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Botoșani, cu atribuții în materia achizițiilor publice, pentru a-i determina să favorizeze una din firmele omului de afaceri pentru câștigarea unor licitații publice privind contracte de execuție lucrări a căror finanțare era asigurată din fonduri provenind de la Uniunea Europeană, bugetul de stat și bugetul local’’, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul „Șpagă pentru drumul Iași-Suceava”. Omul lui Flutur executat de DNA

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.