Dosarul „Șpagă pentru drumul Iași-Suceava”. Omul lui Flutur executat de DNA

4989
Gheorghe Flutur si Cristinel Cretu
Gheorghe Flutur si Cristinel Cretu

@ Silviu Cristinel Crețu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava a fost trimis in judecata astazi pentru luare de mită

Silviu Cristinel Crețu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, va fi judecat pentru două infracțiuni, respectiv luare de mită și trafic de influență. Crețu este acuzat de cặtre procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție că a luat de două ori mită, câte 40.000 de euro, de la omul de afaceri Ioan Vasile Rîpan. Omul de afaceri a început să colaboreze cu procurorii DNA, drept dovadặ au fost înregistrate mai multe discuții între  cei doi care făceau referire la sumele oferite drept mită.  ”În rechizitoriul efectuat, procurorii au emis, următoarea stare de fapt: în cursul lunii decembrie 2020, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituție cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente. Aceste demersuri ar fi avut loc în contextul unor neînțelegeri intre autoritatea județeană Suceava beneficiara proiectului si asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iași-Suceava. Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, având atribuții de coordonare a Direcției județene de Drumuri și Poduri Suceava, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfășurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparații pe drumurile județene, pe timp de vară și iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte. Ulterior, la data de 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 de euro, bani primiți de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant. În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deținute de inculpat”, se arată în comunicatul DNA:

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Flagrant de șpagă pentru drumul Iași-Suceava. Omul lui Flutur avea banii in sertar

1 COMENTARIU

  1. aceasta povestioara este identica pentru sitemul de transporturi sosele, cai ferate, aeroporturi. toate sunt conditionate de procentele datorate politicienilor. potulbse imparte cu directorii din cfr, cnair, aeroporturi.care la randul lor lasa firimituri la ca. este un mediu de cultura pentru infractorii economici, cu protectie de la politie, procuratura, judecatori. asta poate sa însemne stat confiscat? sau este chiar mai mult aceste maimuțe sunt coordonate partial din exterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.