Capcană pentru şoferi, pusă de poliţişti? O maşină se deplasează cu 20 km/h pentru a fi depăşită! (EXCLUSIV)

3529
Politia Rutiera
Politia Rutiera

@ Un şofer a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, după ce a fost sancţionat în trafic @ Bărbatul susţine că a fost obligat să depăşească o maşină care se deplasa cu doar 20 km/h @ În spatele vehiculului se formase o adevărată coloană @ Conducătorul auto, care este profesor de Sport, sugerează că, de fapt, totul a fost o capcană, pentru ca agenţii să poată da sancţiuni în traficul rutier din judeţul Iaşi

Un şofer a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, după ce a fost sancţionat în trafic! Bărbatul susţine că a fost obligat să depăşească o maşină care se deplasa cu doar 20 km/h. În spatele vehiculului se formase o coloană. Conducătorul auto, care este profesor de Sport, sugerează că, de fapt, totul a fost o capcană, pentru ca agenţii să poată da sancţiuni în traficul rutier din judeţul Iaşi.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Răducăneni, petentul a solicitat instanței, în contradictoriu cu IPJ Iaşi, să pronunțe o hotărâre prin care să dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenţiei din data de 4 februarie 2023, dar și restituirea sumei de 435 de lei, achitată cu titlu de amendă contravențională.

 

Capcană pentru şoferi, pusă de poliţişti?

 

În motivarea plângerii, petentul a arătat, în esență, că, pe 4 februarie 2023, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal dinspre Costuleni, a ajuns din spate un autoturism marca care circula cu viteza de 20 km/oră, fiind nevoit să conducă cu aceeași viteză, în spatele autoturismului menționat, de la intrarea și până la ieșirea din localitate, formându-se în spatele său o coloană de mașini, deoarece nu a avut cum să depășească autoturismul în cauză pe toată deplasarea prin localitate.

„La ieșirea din localitate, având în vedere că drumul era liber în față și aveam vizibilitate, iar pe stradă nu se cunoșteam să fie linie continuă, am depășit respectivul autoturism și, odată cu mine, și ceilalți participanți la trafic care erau în coloană, dovedindu-se ulterior că, în mașina din spatele meu, neinscripționată, se afla un echipaj de Poliție, care, în momentul în care a ajuns în dreptul meu, a aprins instalația de lumini din bord și mi-a făcut semn să îl urmez până la Primăria Comunei Tomești, unde am fost oprit și amendat pentru că aş fi depășit linia continuă în momentul în care am efectuat manevra de depășire, pe lângă sancțiunea amenzii fiindu-mi reținut și permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile”, a spus şoferul.

 

Profesorul: „Am fost sancționat pe nedrept!”

 

Ieşeanul a adăugat că a fost sancționat pe nedrept, întrucât traficul a fost îngreunat din cauza autoturismului care circula cu viteza de 20 km/oră, formându-se o coloană lungă de mașini, fiind și o oră de vârf, toți conducătorii aflați în coloană fiind nevoiți să depășească autoturismul respectiv în momentul în care au avut vizibilitate.

„Pe sectorul de drum pe care a avut loc depășirea nu se cunoștea niciun fel de marcaj și nici nu era vreun indicator rutier care să interzică depășirea. Eu îmi desfășor activitatea ca profesor de Educație Fizică la Școala Gimnazială Costuleni, care are 4 școli arondate și unde susțin orele de Educație Fizică, în timpul unei zile având ore chiar și la 2-3 școli care funcționează în sate diferite, neavând altă posibilitate de deplasare între localități decât autoturismul personal, astfel încât suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 de zile îmi va afecta practic dreptul la muncă, neputând să îmi iau concediu o perioadă atât de mare sau să susțin orele la una dintre școli și la celelalte să nu pot ajunge”, a subliniat petentul.

 

Ce au spus cei de la IPJ Iaşi

 

IPJ Iaşi a formulat o întâmpinare, prin care a arătat că petentul a fost sancționat prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției din 4 februarie 2023. IPJ a cerut respingerea plângerii ca neîntemeiată, arătând că susținerile petentului sunt nefondate, procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției fiind legal și temeinic întocmit.

Totuşi, între timp, magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni au decis să-şi decline competenţa de soluţionare a cauzei. Astfel, procesul va fi preluat de judecătorii ieşeni, urmând ca aceştia să decidă cine are dreptate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.