Achizitie scandaloasa la Fisc pe ultima suta de metri. Miliarde pentru 16 camionete si microbuze

1382

Achizitie scandaloasa la Fisc pe ultima suta de metri. Miliarde pentru 16 camioane si microbuze

@ La ANAF Iasi nu se simte ”foamea de bani” a statului pentru ca Fiscul iesean are in derulare o procedura de achizitie pentru a cumpara 14 camionete si doua microbuze @ Conform noului ministru de Finane, Florin Cîțu statul nu are destui bani acum la sfarsit de an pentru pensii si salarii si trebuie sa se imprumute din nou la bancile straine

Noul ministru de Finante, Florin Cîțu se plange ca statul a ramas fara bani, ca nu mai sunt resurse  pentru pensii si salarii si ca Guvernul trebuie sa se imprumute din nou la bancile straine dar probabil nu stie ca directia Regionala de Finante Iasi cheltuie in aceasta perioda o suma uriasa pentru a-si cumpara camionete si microbuze. Mai exact, in  aceasta perioada Directia Regionala de Finante are in derulare o procedura de achizitie (vezi capturile foto de pe SEAP – Sistemul Electronic de Achizitii Publice, atasate acestui articol) pentru un numar de 14 de autoutilitare si doua microbuze. Valoarea totala a sumei alocate pentru aceasta achizitie este de 998.318 lei din care 764.705 lei pentru autoutilitare si 233.613 lei pentru doua microbuze. Trei firme si-au depus ofertele in cadrul acestei proceduri de achizitie care este inca in derulare si anume Sandra Trading, Proleasing Motors si Ati Motors Holding. Am incercat sa aflam de la Marian Bosianu, directorul Directiei Regionale de Finante Iasi de ce se deruleaza aceasta achizitie acum cand statul urla dupa bani si care este utilitatea camionetelor si microbuzelor. Marian Bosianu a refuzat sa ne raspunda. Se privatizeaza ANAF Iasi si se transforma in firma de transport? Se apuca de carat cartofi? Asta ar fi un raspuns pentru camionete. Dar cu microbuzele ce fac? Pleaca in excursii cei de la Finante? Din cate stim noi cei de la DNA vin cu dubele lor cand au loc descinderi.

Tun pe ultima suta de metri

Aceasta procedura de achizitie coincide cu o decizia luata zilele trecute de conducerea ANAF de a suspenda concursul pentru ocuparea definitiva a postului de director la Finante Iasi dar si la alte regionale din tara. Marian Bosianu a asteptat cu sufletul la gura acest concurs sperand sa ramana director in guvernarea PNL chiar daca a fost numit de PSD. N-a fost sa fie dar va permite noul ministru de Finante finalizarea acestei proceduri de achizitie a vehiculelor de mai sus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.