Gigantul Iasicon intra in insolventa. Judecatorii au respins definitiv cererea lui Sinescu

1593
Iasicon SA si Titel Sinescu
SC Iasicon SA si-a recunoscut insolventa

@ „Teoretic” , SC Iasicon SA a intrat in insolventa pe 26 iunie 2018 dar Titel Sinescu a tot ”lungit-o” cu o cerere de revizuire care a fost respinsa zilele trecute

S-a dus si ultima sansa a lui Titel Sinescu, patronul Iasicon de a scapa de insolventa. Asta deoarece zilele trecute, Curtea de Apel Iasi a respins cererea de revizuire deciziei de intrare in insolventa pronuntata pe 28 iunie 2016. Astfel, Iasicon a intrat in insolventa odata cu pronuntarea deciziei 510/2018 din data de 28.06.2018 a Curtii de Apel Iaşi în dosarul cu nr. 8779/99/2017 (vezi aici).  Cu toate acestea cea mai mare firma de constructii din Iasi nu a intrat in insolventa atunci in 2018 ci a incercat sa se salveze cu tot felul de cereri de revizuire formulate la Inalta Curte de Casatie si Justitie si la Curtea de Apel. Ultima cerere de revizuire formulata de avocatii lui Sinescu a fost respinsa zilele trecute, (vezi aici). Prin urmare  Sinescu a ratat ultima sansa de a scapa de insolventa.

Cum s-a ajuns aici

Reamintim ca  SC Iasicon SA a intrat in insolventa ca urmare a cererii depuse de Fractal Insolventa SPRL in numele SC Orion Auto Invest SRL, care avea de recuperat de la firma lui Sinescu contravaloarea unor facturi restante in suma de 1.301.407 lei (13 miliarde lei vechi). Orion Auto Invest subcontractase de la Iasicon o serie de lucrari in cadrul proiectului „Extindere si modernizare Centru de management al deseurilor in judetul Iasi”, proiect finantat de Uniunea Europeana cu circa 69 de milioane euro. Orion Auto Invest a aratat a Iasicon nu i-a platit lucrarile in conditiile in care a demonstrat ca le-a executat.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.