„Regele” masonilor – Bebe Onofras – a iesit din puscarie desi a executat doar un sfert din pedeapsa. Prejudiciul, 1 milion de euro nu a fost recuperat

8365

„Regele” masonilor – Bebe Onofras – a iesit din puscarie desi a executat doar un sfert din pedeapsa. Prejudiciul, 1 milion de euro nu a fost recuperat

@ Desi a fost condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare, Bebe Onofras a fost liberat conditionat de judecatorii din Vaslui, in urma cu doua zile in conditiile in care executase doar un an de puscarie @ DNA s-a opus insa contestatia procurorilor a fost respinsa  @ Fostul primar al Iasului, afacerist si “rege” intr-una din lojele masonice din Romania, Onofras a iesit din inchisoare in conditiile in care statul nu a recuperat nici pana acum prejudiciul de peste 1 milion de euro

Decizie surpriza a justitiei. In urma cu doua zile Ionel Onofras afaceristul condamnat in decembrie 2016 la 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare a fost liberat de judecatorii din Vaslui. Onofras a fost liberat dupa  un an de detentie desi un calcul matematic simplu arata ca a executat putin peste un an din pedeapsa totala. Asta in conditiile in care prejudiciul in valoare de peste 1 milion de euro calculat de DNA in dosarul in care a fost condamnat Onofras nu a fost recuperat. De altfel, Onofras are toate sansele sa ramana si cu banii deoarece nu mai are bunuri pe numele sau.

Proprietatile familiei Onofras, inclusiv conacul din Gradina Botanica din Iasi au fost vandute fiului sau. La data de 11.01.2018 Judecatoria Vaslui a aprobat cererea de liberare conditonata a lui Onofras dar procurorii au facut contestatie. In urma cu doua zile adica pe 16 februarie 2018, judecatorii au respins contestatia DNA si au dispus liberarea conditionata a lui Onofras.  Trebuie sa reamintim ca Onofras fusese conndamnat la  21.12.2016 Onofras de Curtea de Apel Bacau la 4 ani si 4 luni de inchisoare.

Fost primar si “rege” al masonilor

Onofras a capatat notorietate in mediul de afaceri deoarece a fost primul primar post-decembrist al municipiului Iasi. Ulterior Onofras a obtinut si titlul de “Rege” în Loja care a adus puternicul rit masonic York în Moldova. Chiar si asa in ultimii ani afacerile lui Onofras nu au mers prea bine astfel incat s-a apucat de ilegalitati. Astfel, Onofras a fost condamnat la 4 ani de inchisoare intr-un dosar de inselaciune, infractiuni savarsite in dauna unor firme de leasing.

„În perioada martie – iunie 2009, inculpatii Gurau Horia, Lovin Catalin Daniel, Pintea Lucian si Palade Onorica, în baza unei întelegeri prealabile cu inculpatii Onofras Ionel, Giurcanu Doina Laila si Groapa Eugen, au indus în eroare mai multe societati de leasing, cu ocazia încheierii si executarii unor contracte, având ca obiect utilaje marca XCMG (încarcatoare frontale) si JCB (autogreder), utilaje care, în realitate, nu au existat, al caror pret fusese deja platit de proprietar furnizorului extern sau care nu corespundeau specificatiilor tehnice.

Mecanismul de fraudare  a constat în inducerea în eroare a partilor vatamate cu privire la existenta fizica a utilajelor, ce faceau obiectul contractelor de finantare”, se arata intr-un comunicat emis de DNA in ziua  in care Onfras a fost trimis in judecata. Pentru a reusi sa pacaleasca firmele  leasing, cei implicati falsificat mai multe documente, printre care: contracte de vânzare-cumparare, procese verbale de predare- primire si receptie, facturi fiscale, certificate de garantie, înscrisuri sub semnatura privata false.
.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.