Bomba! Sinescu s-a predat. Gigantul Iasicon si-a recunoscut falimentul

5016
Iasicon SA si Titel Sinescu
SC Iasicon SA si-a recunoscut insolventa
@ Compania de constructii Iasicon a recunoscut ca este in insolventa @ In urma cu cateva zile, avocatii Iasicon SA au anuntat ca renuntat la contestatia depusa impotriva sentintei de deschidere a procedurii insolventei pronuntata de Curtea de Apel Iasi pe 28 iunie 2018 @ Procesul era inregistrat la Inalta Curte de Casatatie si Justitie @ Asta insemna ca judecatorii pot deschide acum procedura insolventei pentru debitorul SC Iasicon SA

Patronii SC Iasicon SA au admis in sfarsit ca societatea lor trece printr-o situatie dificila si au renuntat la contestarea deciziei judecatorilor Curtii de Apel Iasi care au decis intrarea in insolventa a firmei de constructii. Asta in conditiile in care Iasicon se lupta de un an sa anuleze aceasta decizie de intrare in insolventa, iar contestatie constructorului se afla ”in judecata” la Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Ia act de renunţarea la judecata recursului declarat de recurenta SC Iasicon SA. Iasi impotriva deciziei nr. 510/2018 din 28 iunie 2018 pronuntata de Curtea de Apel Iasi – sectia civila, in contradictoriu cu intimata Fractal Insolventa SPRL administrator judiciar al SC Orion Auto Invest SRL”, au constatat judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Datorie mai veche de vreo 13 miliarde

Prin decizia 510/2018, Curtea de Apel Iasi (detalii aici si aici) a decis deschiderea procedurii de insolventa impotriva SC Iasicon SA ca urmare a cererii depuse de Fractal Insolventa SPRL in numele SC Orion Auto Invest SRL, care avea de recuperat de la firma lui Sinescu contravaloarea unor facturi restante in suma de 1.301.407 lei (13 miliarde lei vechi). Orion Auto Invest subcontractase de la Iasicon o serie de lucrari in cadrul proiectului „Extindere si modernizare Centru de management al deseurilor in judetul Iasi”, proiect finantat de Uniunea Europeana cu circa 69 de milioane euro. Orion Auto Invest a aratat a Iasicon nu i-a platit lucrarile in conditiile in care a demonstrat ca le-a executat. Iasicon contestate atat la instantele din Iasi cat si la Inalta Curte decizia Curtii de Apel Iasi si de aceea pana acum nu s-a declansat procedura insolventei.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.