Polițistul care l-a oprit pe procurorul Horodniceanu acuzat de abuz. O ieșeancă s-a plâns în Justiție

6525
David Petru-agent de politie
David Petru-agent de politie

@ O ieșencă susține că a fost amendată în mod abuziv de agentul IPJ David Petru, același polițist care în noaptea în de 5 spre 6 mai a.c l-a oprit și l-a filmat pe fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu @ Mihaela Vieriu din Bârnova susține că ea și soțul său au fost agresași fizic de un vecin @ Cu toate acesta David Petru a amendat-o pe Mihaela Vieriu

Și bătuți și cu banii luați. O ieșeancă din comuna Bârnova a arătat într-o plângere formulată la instanță că a fost amendată în mod abuziv de agentul David Petru același polițist care în noaptea zilei de 5 spre 6 mai l-a oprit și l-a filmat pe fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu. Pe data de 11 iulie, Mihaela Vieriu și soțul său au avut o dispută cu un vecin pe nume Marius Chirilă. Familia Vieriu locuiește la demisolul unui bloc din Vișani iar în ziua respectivă Marius Chirilă, taximetrist a tras până jos în parcare un cablu electric alimentat la priza din apartamentul său de la etajul 1 pentru a-și apira mașina. Evident zgomotul produs de aspirator a deranjat familia Vieriu care locuiește la demisol și i-au spus acest lucru taximetristului. Să mai precizam ca totul se petrecea seara în jurul orei 9: 30. ‘’Discuția a degenerat iar Chirilă Marius ne-a adus afirmatii jignitoare cum că am locui în beci raportat la amplsarea la demisol a apartamentului nostru. După aceea Chirilă M. s-a apropiat de soțul meu și l-a lovit cu pumnii, cu piciorul în zona feței a capului, a piciorului având certificat medic-legal nr.28.507/11.07.2023 necesitând 1-2 zile de îngrijiri medicale. A continuat să-l tragă pe soțul meu într-o zonă unde filma soția lui Chirilă M. iar pe mine mă provoca să reacționez violent. Eu i-am spus să nu mai dea în soțul meu și să înceteze cu violența’’, a arătat Mihaela Vieriu, în contestatia impotriva procesului verbal prin care a fost amendata de David Petru. Cunoscutul agent de politie a amendat-o pe Miheala Vieriu deoarece in seara respectivă ar fi facut scandal. Femeia a arătat ca nu a facut deloc scandal si pentru a dovedi acest lucru au solicitat judecătorilor să aprobe audierea unui martor.

Familia Vieriu este asistată de avocatul Leonard Călin. Acesta a spus ca s-a luat în calcul inclusiv depunerea unei plangeri impotriva politistului. ‘’Împreună cu clientii mei analizam sa depunem o plangere pentru abuz impotriva politistului. Clientii mei au fost agresati si tot ei au fost si amendati. Aceasta este dreptatea făcută de politistul David Petru’’, a spus Leonard Călin.

În noaptea zilei de 5-6 mai a.c David Petru si colegul său Tudor Lupu l-au oprit pe procurorul Daniel Horodniceanu după ce acesta ar fi făcut o depășire neregulamentară. Vizibil deranjat că  fost oprit Horodniceanu a făcut uz de functia sa sustinând că-l cunoaște pe șeful IPJ, Coste Gîtlan  și că va vorbi cu acesta. Mai multe detalii în articolul repostat mai jos. Incidentul din noaptea respectivă face obiectul unui dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Cine sunt polițiștii care l-au oprit pe Horodniceanu: fiul unui primar și un agent cu 6 luni vechime

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.