Angajări cu șpagă in spitale. Două persoane arestate și trimise în judecata de DNA Iasi

6885
Spitalul de Urgenta Barlad
Spitalul de Urgenta Barlad

@ DNA Iași a trimis in judecata doi angajati din sistemul sanitar vasluian pentru ca ar fi pretins diferite sume de bani unor persoane care voiau sa se angajeze in spitalele din Vaslui promitandu-le acestora ca le vor obtine posturi bine platite

DNA Iasi a trimis in judecata recent pe Cristina Alina Nanu infirmieră în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad si  pe  Cătălin Ioan Romanic, șofer de ambulanță în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui – Substația Bârlad pentru trafic de influenta si asta deoarece cei doi au pretins diferite sume de bani de la diferite persoane promitandu-le ca le vor obtine un  post bine platit in sistemul sanitar din judet. Potrivit DNA Iasi, faptele au fost savarsite in perioada  februarie 2018 – iunie 2019 cand Cristina Alina Nanu si Cătălin Ioan Romanic ar fi pretins de la mai multe persoane (martori în dosar) diverse sume de bani în schimbul cărora au promis că vor interveni pe lângă funcționari cu funcție de decizie din cadrul unor unități sanitare pentru ca acele persoane să ocupe diferite posturi (asistent medical, șofer, etc.) ce urmau să fie scoase la concurs. „Concret, în scopul menționat mai sus, inculpata Nanu Cristina-Alina ar fi pretins 17.500 euro și 10.000 lei din care ar fi primit sumele de 12.500 euro și 10.000 lei, iar inculpatul Romanic Cătălin-Ioan ar fi pretins 23.000 euro și ar fi primit suma de 9.500 euro. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii față de cei doi inculpați”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Cristina Alina Nanu si Cătălin Ioan Romanic au fost arestati preventiv in acest dosar. Prin urmare cei doi au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.