Bombă! Judecătorii au scăzut pedeapsa fostului primar al Iaşului! Gheorghe Nichita speră să iasă din puşcărie! FOTO (EXCLUSIV)

919
Nichita luat de Politie si dus la inchisoare
Nichita luat de Politie si dus la inchisoare

@ Bombă: judecătorii au scăzut pedeapsa fostului primar al Iaşului @ Gheorghe Nichita speră să iasă în curând din puşcărie @ Fostul edil-şef a scăpat recent de 18 zile de temniţă

Bombă: judecătorii au scăzut pedeapsa fostului primar al Iaşului! Totodată, Gheorghe Nichita speră să iasă în curând din puşcărie.

„Instanţa admite contestatia formulată de contestatorul-condamnat Nichita Gheorghe împotriva sentintei penale nr. 82/11.05.2023 a Tribunalului Vaslui, pe care o desfiintează integral. Rejudecînd, admite contestaţia formulată de condamnatul Nichita Gheorghe la executarea pedepsei principale de 6 ani si 8 luni închisoare dispuse prin sentinţa penală nr.152/15.12.2022 a Tribunalului Vaslui. Deduce din pedeapsa finală aplicată si un număr de 18 zile considerate ca executate. Definitivă”, au afirmat magistraţii ieşeni.

Nichita luat de Politie de acasa
Nichita luat de Politie de acasa

Judecătorii au scăzut pedeapsa fostului primar al Iaşului

 

De asemenea, pe 26 septembrie, magistraţii vasluieni ar putea decide liberarea condiţionată a lui Gheorghe Nichita. Amintim că fostul primar al Iaşului formulase recent o contestaţie la executare. Ex-edilul-şef al Iaşului speră să scape de gratii. Iniţial, solicitarea acestuia a fost respinsă de către judecători. Totuşi, decizia nu era definitivă, astfel că a fost contestată de fostul primar al Iaşului, acum în vârstă de 67 de ani.

„Contestaţia la executarea pedepsei stabilite în sarcina mea priveste solicitarea de a scădea din pedeapsa pe care o execut a zilelor compensatorii cuvenite pentru perioada executată în condiţii necorespunzătoare în stare de reţinere si arest preventiv în perioada 1 mai 2015 – 25 februarie 2016”, a precizat Gheorghe Nichita în cererea trimisă la instanţă. Totuşi, judecătorii au considerat că, la contopirea pedepselor primite, instanţa a luat în calcul şi zilele considerate executate de care acesta ar fi trebuit să beneficieze.

Gheorghe Nichita
Gheorghe Nichita

Fostul edil-şef al Iaşului a vrut să fie încarcerat la Vaslui

Amintim că, în urmă cu câteva luni, Gheorghe Nichita a ajuns în Penitenciarul Vaslui. Asta, după ce fostul edil ieşean şi-a făcut mutaţie în judeţul vecin. Totul a fost planificat, deoarece Nichita nu voia să fie încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Motivul? Condiţiile de detenţie sunt mult mai bune la Vaslui!

Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul intitulat generic „Amanta” alături de Liviu Hliboceanu. În dosarul „Amanta”, Gheorghe Nichita a fost acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliția Locală să o urmărească pe fosta sa prietenă, Adina Samson, operațiunile desfășurându-se din bani publici. Pe lista inculpaților s-a aflat și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a recunoscut faptele și a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ștefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulți polițiști locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracțiunilor, Nichita obținând pentru sine foloase nepatrimoniale.

„În perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Gheorghe Nichita i-a determinat pe inculpații Liviu Mihai Hliboceanu și Ștefan Avârvarei, funcționari publici în cadrul Poliției Locale Iași, să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar, ulterior, să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale, necuvenite”, au spus anchetatorii.

Gheorghe Nichita

Pedepsit de judecători şi în dosarul „UTI”

În august 2020, Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul „UTI”. Curtea de Apel București a decis condamnarea la 5 ani de închisoare a fostului edil al municipiului Iași. „Instanța admite apelul declarat de DNA. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând, îl condamnă pe inculpatul Gheorghe Nichita la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită”, au menționat magistrații bucureșteni. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare.

În decembrie 2015, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI Mihail Tănăsescu și a unui om de afaceri din Iași. Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar ceilalți inculpați – de dare de mită. Nichita a fost acuzat că ar fi cerut 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

În urma pedepsei definitive din acest dosar, fostul primar a fost preluat și dus în Penitenciarul Iași. Apoi, el a fost transferat, ajungând într-un final în Penitenciarul Botoșani. În luna octombrie 2021, Gheorghe Nichita a fost liberat condiţionat după pedeapsa executată de fostul primar al Iaşului în dosarul „UTI”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.