Surpriză! Frizerul acuzat că a furat criptomonede de 610.000 euro a fost pus în libertate

1951
Roman Ionel Cristian
Roman Ionel Cristian

@ Curtea de Apel Iași a decis ieri sa-l puna in libertate pe frizerul craiovean Ionel Cristian Roman care fusese arestat de Tribunal pentru ca ar fi sustras criptomonede  in valoare de 610.000 euro

Răsturnare de situație in dosarul frizerului craiovean Ionel Cristian Roman care a fost acuzat de DIICOT că ar fi furat criptomonede in valoare de 610.000 euro de la o societate din insulele Cayman (al 7-lea operator de criptomonede la nivel mondial), compania care detine site-ul CoinPayments.com.  Ionel Cristian Roman a fost plasat de Curtea de Apel Iasi sub control judiciar (vezi aici) in conditiile in care initial fuses arestat. Astfel, in data de 5 martie 2021, Ionel Cristian Roman a fost arestat de Tribunalul Iași pentru 30 de zile in urma cererii formulate de DIICOT Iași care  a sustinut ca acesta ar fi ar fi deținut fără drept codul API (Application Programming Interface) ce permitea accesul total în sistemul informatic al companiei si astfel ar fi reusit sa sustraga criptomonedele de 610.000 euro pe care le-a impartit in mai multe fonduri astfel incat sa retraga sume mici de bani pentru a le pierde astfel urma.

Avocat: „Nici măcar nu avea cont pe site”

avocat George Bogdan Moldovanu
avocat George Bogdan Moldovanu

Ionel Cristian Roman a fost reprezentat de avocatul ieșean George Bogdan Moldovanu. Apăratorul craioveanului a aratat ca acuzatiile impotriva acestuia nu se sustin cu probe avand in vedere ca Ionel Cristian Roman nici macar nu avea  cont înregistrat pe site-ul companiei pagubite . Mai mult, acuzatiile sunt legate de folosirea unui IP care nu poate fi legata de Ionel Cristian Roman. Avocatul George Bogdan Moldovanu a mai aratat ca numai compania care se considera prejudiciata are posibilitatea tehnica sa adune datele care pot fi folosite la sustragerea criptomonedelor. „Ma bucur pentru clientul meu, pentru punerea sa în libertate. Consider ca magistratii Curtii de Apel Iasi au luat o decizie justa punând in balanta dreptul la libertate individuala a clientului meu, pe de o parte, și necesitatea asigurării bunei desfăsurari a procesului penal, pe de altă parte.  Acum, dosarul se află inca in faza de urmărire penală în care se strâng probe, deci chiar și cu aceasta mică victorie de astazi, ne asteaptă un drum lung la capatul caruia speram sa castigam si lupta finala”, a spus avocatul George Bogdan Moldovanu.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.