Gest de o cruzime rară al unui plutonier din Armată. A împușcat un cățeluș fără motiv

860
masina de Politie caine impuscat Boroaia-
masina de Politie caine impuscat Boroaia-

@ Procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Iași au dispus in cursul zilei de ieri luarea masurii controlului judiciar pentru un plutonier al Armatei Romane care a făcut uz de arma și a ucis un câine fără motiv @ Incidentul s-a petrecut intr-o localitate din judetul Suceava @ Fotografiile atasate acest articol, poze care conțin și trupul fara suflare al cațelușului, intins pe asfalt au fost postate pe Facebook de localnicii din Boroaia, localitatea in care s-a petrecut incidentul

Gest plin de cruzime al unui plutonier din Armata Română, activ intr-o unitate militara din zona Moldovei. Pe data de 7 august la ora 9.00, in localitatea Boroaia, judetul Suceava, acesta a ucis un cățeluș folosind o arma de vanatoare cu țevi marca IJ seria A 1775 mm. Desi era vorba despre un caine mic, plutonierul a tras cu arma atat de mult incat zeci de alice s-au înfipt in gardul unei case (foto). „În cursul zilei de 19 august 2021, procurorul militar de caz din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru o durata de 60 de zile, incepand cu data de 19 august 2021 a inculpatului plt.adj.pr. P.C. din cadrul unei unitati militare din zona Moldovei in sarcina caruia s-au retinut comiterea faptelor de uz fără drept de armă, uciderea animalelor cu intentie fara drept  si distrugere”, se arata intr-un comunicat de presa emis azi de Parchetul Militar Iasi.

 

Localnicii sunt oripilați

Fotografiile atasate acestui articol, poze care contin si trupul fara suflare al cațelușului, intins pe asfalt au fost postate pe pagina de Facebook „Casa lui Patrocle-Animal Rescue”. Administratorii paginii sustin ca au primit un mesaj disperat de la proprietarul cainelui impuscat. „Ne-a scris un om de bună credință din Boroaia, cerându-ne cu disperare sprijinul. Omul avea doi căței pe lângă casă. De talie mică, niște pitici inofensivi și nevinovați. Pe unul dintre ei îl crescuse de mic, acum avea vreo trei ani. Celălalt se propășise pe lângă gospodăria sa și l-a primit și pe el în curte. Azi dimineață, vecinul, pe nume P.C., i-a împușcat câinele care avea trei ani. Omul nostru se teme că ambii căței au fost împușcați, însă unul dintre ei este de negăsit. Bănuim că vecinul este vânător și a făcut abuz de arma proprietate. Ne îndoim de faptul că ar fi fost o armă de autoapărare, însă aici e treaba autorităților”, au scris administratorii paginii.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.