Document bomba in scandalul de la Aeroport. Blue Air l-a acuzat pe Bulgariu de abuz

1091
montat plangere Blue Air-Bulgariu
montat plangere Blue Air-Bulgariu

@ Dezvaluirea.ro a ajuns in posesia unor documente care dovedesc modul dezastruos in care Catalin Bulgariu a gestionat activitatea Aerogarii @ Astfel, compania Blue Air unul din principalii operatori, l-a acuzat pe Catalin Bulgariu de abuz @ Asta deoarece Bulgariu a organizat o sedinta la Aeroport si a stabilit penalitati financiare suplimentare pentru operatorul Blue Air @ Compania s-a plans si lui Maricel Popa de abuzul facut de Bulgariu @ In plus, un alt document pe care il prezentam arata ca Bulgariu se afla in conflict cu Mitica Rebegea presedintele Consiliului de Administratie de la Aeroport

Un conflict deschis cu Blue Air unul din principalii operatori de pe Aeroportul Iasi ar putea fi motivul care l-a determinat pe Popa sa-i ceara lui Bulgariu sa-si dea demisia. Compania Blue Air a amenintat inca de la sfaristul anului trecut ca a luat in calcul sa nu mai opereze pe Aeroportul Iasi din cauza neintelegerilor pe care le avea cui conducerea Aerogarii. Neintelegerile au plecat de la faptul ca la sfarsitul anului trecut avea restante de peste 1 milion de euro reprezentand taxe de operare. Intre timp, compania a platit o buna parte din suma. Cu toate acestea compania s-a plans ca este sicanata in mod abuziv de Catalin Bulgariu, directorul Aeroportului.

 

Plangerea Blue Air

Blue Air l-a acuzat pe Bulgariu ca i-a aplicat sanctiuni financiare in mod abuziv, in afara contractului de operare incheiat intre cele doua parti. Astfel, in data de 5.11.2019 la ora 16.00, Bulgariu i-ar fi invitat pe reprezentantii Blue Air la o discutie ce urma sa sa aiba loc a doua zi la ora 11.00. Un reprezentant al Blue Air a participat la aceasta discutie dar acesta a spus ca nu are mandat sa ia decizii in numele companiei. Cu toate acestea in sedinta respectiva Bulgariu l-a anuntat pe reprezentantul Blue Air ca aceasta companie va fi penalizata suplimentar pentru intarzieri la plata taxelor catre Aeroport. Asta in conditiile in care contractul de operare include deja unele penalitati de intarziere pentru debitele respective. La scurt timp dupa acea Blue Air a anuntat ca abandoneaza operatiunile de la Iasi iar conflictul ar fi continuat. De aceea, Blue Air s-a plans inclusiv lui Popa cel care-l numise pe Bulgariu pe functia de director la Aeroport. „Avand in vedere contractul incheiat intre noi interpretat in sensul acceptat de HG nr.455/2011 si ordinul nr.744/2011 privind conditiile care pot fi asociate tarifelor de transport intelegem ca se doreste aplicarea unei clauze penalizatoare pentru intarzieri la plata. Ori contractul de operare C51/2015 la care facem referire prevede deja o clauza penalizatoare. Ca urmare aceasta ar fi o a doua clauza penalizatoare pentru intarzieri la plata ceea ce din punctul nostru de vedere este total abuziva si impotriva dezvoltarii unei politici de tarif sustenabile pe termen lung, politica orientata catre client”, se arata in plangerea Blue Air.

Mai departe compania i-l acuza indirect de fals pe Bulgariu. Astfel, Bulgariu sustine ca reprezentantul Blue Air si-ar fi dat acordul pentru decizia din sedinta din 6.11.219. Insa, Blue Air a spus ca reprezentantul companiei a semnat doar tabelul de prezenta la sedinta si nicidecum un acord.

Bulgariu in conflict cu Rebegea

De asemenea, am mai obtinut un document care arata ca Bulgariu se afla in conflict cu Mitica Rebegea, presedintele Consiliului de Administratie de la Aeroportul Iasi. Astfel, inainte de sedinta Consiliului de Administratie din data de 15.04.2020, Mitica Rebegea i-a transmis lui Bulgariu si indexul de sarcini iar printre acestea se numara si un plan de recuperare a creantelor Aeroportului adica a sumelor de bani pe care partenerii le datoreaza aerogarii. Bulgariu a considerat asta o sicana acuzandu-l pe Rebegea ca-l pune sa faca ”munca in zadar”, ca-l sicaneaza etc. Bulgariu mai arata ca nu poate recupera bani avand in vedere ca in utimele luni avionele nu au zburat.

Popa l-a ajutat sa-si dea demisia

In articolul anterior am aratat ca Maricel Popa l-a determinat pe Bulgariu sa-si dea demisia. Initial Popa i-i promisese lui Bulgariu ca nu va folosi demisia lui Bulgariu si o va tine ca un document secret. Popa a organizat azi o conferinta si a prezentat presei demisia lui Bulgariu spunand ca este un ”act unilateral”.

Constantin MAZILU

 

 

 

1 COMENTARIU

 1. Stimati Domni si doamne ,
  Felicitari D-lui Bulgariu.
  Companie de zbor Blue Air trebuie sa respecte oamenii si clientii si de asemeni cind li se cere o creanta datorata nu inseamna ca cineva face un abuz.
  Stilul romanesc ceri faci un abuz.
  Serios Blue Air incasezi destui bani fara sa faci servicii .
  Oamenii pierd bani iar voi nu restituiti sumele inapoi,iar daca cineva nu ajunge sau angajatii vostrii refuza sa faca check in ,nu restituiti banii nici macar taxa de aeroport inapoi.
  Deci in concluzie aveti destul profit.
  Rusine Blue Air.
  Mai bine iti platesti datoria si nu te plinge nimeni ca pleci.
  Decit sa ameninti invatate sa iti ceri scuze si aranjeaza esalonarea ptr. plata.
  Felicitari celor ce isi fac datoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.