Diversiune securista. Trei impostori au cerut spaga pentru spitalul mobil

972
Spital mobil SDI GLobal
Spital mobil SDI GLobal

@ Documentatia privind achizitia spitalului de 15 milioane euro unitatea sanitara mobila in care vor fi tratati pacientii infectati cu Covid 19 a fost trimisa la DNA @ Asta deoarece recent trei persoane s-au prezentat la Ankara la firma care a castigat licitatia pentru furnizarea spitalului solicitand mita pentru buna desfasurare a contractului @ Maricel Popa a spus ca nu are nici o legatura cu cele trei persoane si a trimis documentatia la DNA din proprie initiativa

Dosarul achizitiei spitalului mobil pentru tratarea bolnavilor Covid a fost trimisa astazi impreuna cu o sesizare la Directia Nationala Anticoruptie. Presedintele Consiliului Judetean Iasi Maricel Popa a spus astazi intr-o conferinta de presa ca a sesizat procurorii dupa ce recent trei persoane s-au prezentat la Ankara la sediul firmei care a castigat licitatia pentru furnizarea acestui spital modular solicitand mita pentru ”buna desfasurare a contractului”. Acestia ar fi sugerat ca ar controla toate platile pe care Consiliul Judetean Iasi le face pentru achizitionarea acestui spital mobil. Firma furnizoare se numeste SDI Global LLC  si are sediu la Ankara. Firma a castigat licitatia cu o oferta  financiară de 63.725.640 lei.”Am depus documentatia de la spitalul mobil la organele abilitate. Saptamana trecuta am primit informatia de la furnizor de la Ankara ca a fost vizitat de trei persoane, vorbeau in romana si s-au prezentat ca si reprezentanti ai Euronest (asociatia din subordinea CJ prin intermediul careia s-a achizitionat spitalul). Nu stiu pentru ce au cerut mita cele trei persoane. Am incredere ca organele abilitate vor face lumina”, a spus Maricel Popa.

Acesta a spus ca nu are nicio legatura cu cele trei persoane care s-au prezentat in numele CJ Iasi la sediul firmei din Ankara. De asemenea Popa a negat informatiile aparute in presa potrivit carora spitalul va fi ansamblat si din unele piese second-hand. „Am facut toate demersurile ca celelalte componente ale spitalului sa ajunga in cel mai scurt timp. Incercam sa grabim acest proces iar unitatea sanitara sa devina functionala. Va asigur ca toate componentele spitalului sunt noi”, a mai spus Maricel Popa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.