Americanii vor aduce la Iasi spitalul mobil Covid de 15 milioane euro

1297
Spital mobil SDI GLobal
Spital mobil SDI GLobal

@ Consiliul Judetean Iasi a anuntat astazi castigatorul licitatiei pentru spitalul mobil, fiind vorba de compania SDI Global LLC cu sediul in SUA New Mexico @ Spitalul va fi furnizat de o subsidiara a companiei din Ankara, Turcia @ Modulele spitalului vor avea aer cu presiune negative, complet purificat

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa a anuntat astazi castigatorul licitatiei pentru furnizarea spitalului mobil, unitate achizitionata de unitatea administrativa a judetului nostru in parteneriat cu Consiliul Judetean din Neamt. Astfel, castigatorul licitatiei este  compania SDI Global LLC cu o  oferta financiară: 63.725.640 lei. Firma a promis ca va furniza spitalul in termen de 20 de zile si va fi montat in 7 zile. Anuntul a fost facut astazi in videoconferinta organizata de CJ Iasi, la care a participat si Raed Arafat seful Departamentului National pentru Situatii de Urgenta. ‘’Va felicit. Suntem intr-o perioada in care este nevoie de implicare. Aceasta unitate mobile creste capacitatea nu numai pentru pandemie ci si pentru alte situatii care ar putea sa apara in viitor’’, a spus Raed Arafat.

Acesta a mai precizat ca in perioada urmatoare si Guvernul va monta un spital modular la Bacau. ‘’Este un moment deosebit unic. Autoritatile judene au dat dovada de perceptie in mod real a ceea ce se intampla. Decizia vina intr-un context in care Organizata Mondiala a Sanatatii a anuntat ca masurile restrictive trebuie accentuate si in conditiile in care ar putea fi un alt val epidemic in toamna. Acest spital este un castig pentru arealul geographic din nord est’’, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi. ‘’Este un spital de inalta dependenta cu 100 de ventilatoare pentru pacienti. Modulele vor avea aer cu presiune nagativa ceea ce insemna ca va fi complet purificat’’, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochiurgie din Iasi.

Spitalul va avea 250 de paturi si peste 200 de cadre medicale vor fi lucra in aceasta unitate medicala. Numele complet al companiei furnizoare este SDI Global LLC Defence, Marine, Aerospace Technologies Investment & Industrial Trading Corporation si are sediul central in New Mexico, SUA. Firma presteaza servicii pentru armata, industria aeroportuara si in domeniul medical. Spitalul din Iasi va fi furnizat de subsidiara din Ankara, Turcia. Spitalul va fi amplasat la Letcani, pe ses langa Transagropolis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.