Mafia PSD-ALDE in afaceri cu statul la Iasi. Niste smecheri incaseaza de la buget 5000 euro/zi

2948

@ O firma de apartament cu numai  3 salariati a incheiat cu statul roman in ultimele 6 luni nici mai mult nici mai putin decat 46 de contracte cu incredintare directa @ Este vorba despre firma Riva Systems patronata de doi membri ALDE Iasi si anume Dan George Calance si Cristian Dragos Nicolae care au  candidat din partea formatiunii lui Tariceanu pentru Camera Deputatilor @ O alla firma care vine tare din urma dar care are relatii si in PNLl este Geo Myke care a inhatat in utimele luni 24 de contracte cu  autoritati publice in valoare de 2.777.000 lei @ Smecherii au cartierul general in cladirea de pe strada Armeana unde a functionat firma Apopi&  Blumen

Au atat de multe contracte incheiate cu statul incat abia au timp sa factureze si de aceea greu de crezut ca le mai ramane timp sa-si faca treaba pentru care incaseaza bani. Reteta imbogatirii din bani publici cu sprijin politic se transmite la Iasi din generatie in generatie. Unii politicieni ies la pensie imbogatiti dar vin  din spate generatiile pe care le-au crescut. Astazi vorbim despre doua societati comerciale de apartament care ”sunt pe val” incaseaza zeci de miliarde de la stat desi sunt doar niste SRL-uri de apartament cu cativa angajati. Vorbim despre Riva Systems patronata de doi membri marcanti ai ALDE Iasi si de Geo Myke SRL patronata de Dragos Ciopate, un personaj cu relatii multe in PNL dar care a reusit sa obtina si ajutorul PSD pentru a  face rost de contracte cu statul. Riva Siystems SRL si Geo Myke sunt doua firme de consultanta care se ofera sa scrie sau sa intocmeasca pentru primarii proiecte pentru  asfaltarea drumurilor, construirea si modernizarea scolilor, realizarea de retele de aductiune de apa etc. Ori de cate  ori se lanseaza cate o sesiune de proiecte de infrastructura cu finantare de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltarii sau din fonduri europene derulate de Agentia pentru Finantare Investitiilor Rurale se si duc la usa primarilor de comuna spunandu-le ca au sanse sa  obtina finantare doarece ei sunt bine infipti si proptiti in partidele politice. Asa au ajuns sa incheie zeci de contracte cu statul fara ca nimeni sa-i intrebe  nimic.

Baietiii destepti de la ALDE

Nu este mare filosofie sa afli care sunt contractele incheiate de cele doua firme cu statul, valoarea acestora si institutia care le va vira banii. Trebuie sa aloci  ceva timp sa cauti pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice). Pentru contractele incheiate de cele doua firme pentru anul acesta nu trebuie sa va mai bateti capul deoarece au fost centralizate de jurnalistii Dezvaluirea.ro in tabelele inserate in acest text. Facem precizarea ca este vorba numai despre primarii din toate judetele Moldovei adica Iasi, Suceava, Botosani, Vaslui, Bacau si Neamt.  Puteti vedea din tabele  ca de la inceputul anului acesta si pana la mijlocul lunii iulie (jumatate de an) Riva Systems a incheiat nici mai mult nici mai putin de 46 de contracte cu primarii din Moldova, contracte in valoare totala 3.797.500 lei. Un calcul matematic arata ca aceasta firma si-a asigurat un  venit de 500 euro pe zi. Da, dar aceasta firma este patronata de Dan George Calance si Cristian Dragos Nicolae, doi membri marcanti ai ALDE Iasi. La ultimele alegeri parlamentare cei doi au  candidat pe listele ALDE pentru Camera Deputatilor. Se poate vedea din tabelul pe care il prezentam ca firma incheie contracte pe sume  imense peste 1 miliard de lei vechi pentru un studiu de fezabilitate. Ca si in cazul Geo Myke nu exista o logica economica si juridica  in incheierea acestor contracte. Astfel, proiectul pentru un drum de 1 kilometru costa la fel de mult ca un proiect pentru un drum de 10 kilometri.

 

Succes cu relatii la AFIR

In ceea ce-l priveste pe Dragos Ciopate succesul sau se bazeaza si pe faptul ca AFIR Iasi este condusa  de membri marcanti ai PNL precum Anghel Ficu. Cei doi sunt foarte buni prieteni. De asemenea Ciopate este un apropiat al lui Constantin Popescu fost angajat AFIR Iasi si asta il ajuta foarte mult. Ciopate are insa foarte multi prieteni si in PSD si astfel si-a asigurat succesul in aceasta perioada cu PNL in  opozitie. Dupa cum se poate  vedea  Geo Myke a incheiat in aceiasi perioada mai putine contracte cu primariile insa suma totala se apropie de cea obtinuta de Riva Systems. Astfel in perioada 14 ianuarie – 9 iulie 2019 Geo Myke a  incheiat 24 contracte in valoare totala de 2.777.000  lei. Ciopate incaseaza la fel de multi bani cu mai putine contracte deorece are preturi mai mari. Se poate vedea  din tabel ca Ciopate nu discuta ”sub un miliard” pentru un studiu de fezabilitate sau un proiect. Ciopate a declarat in 2019 ca are 9 angajati. Sa mai spunem ca aceste firma au cartierul general pe strada Armeana in fostul sediu al firmei Apopi&Blumen (foto). In curtea din spate se aduna zilnic  masinile primarilor care au incheiat contracte cu firmele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.