Un primar a furat de ciuda ca a pierdut alegerile. Politia i-a batut deja la poarta

4778

@ Fostul primar al comunei Butea din judetul Iasi a plecat cu lucrurile primariei de ciuda ca a pierdut ultimele alegeri locale @ Milia a luat aragazul, laptopurile, telefoanele etc @ ‘’Sincer nu stiu in ce stadiu se mai afla ancheta. Am aflat ca acesta ar vrea sa returneze lucrurile pentru a scapa de raspundere penala’’, a spus Anton Anti, actualul primar al comunei Butea

Fostul primar al comunei Butea judetul Iasi este anchetat pentru furt. Asta deoarece, Gheorghe Milia si-a cam golit biroul dupa ce a pierdut alegerile din mai 2016 iar lucrurile, proprietatea primariei le-a dus la el acasa. Este vorba printre altele de vreo calculatoare, imprimanta, un laptop, un aragaz, 2 modeme Huawei, 2 telefoane mobile Samsung etc. Recent, politistii ieseni l-au cam luat la rost pe Milia, prezentandu-i acuzatiile iar acum dupa 3 ani ar vrea sa returneze tot ce a luat din primarie. Plangerea penala a fost depusa de actualul primar care a observat ca lipsesc lucrurile respective dupa ce a facut inventarul. ‘’Sincer nu stiu in ce stadiu se mai afla ancheta. Am aflat ca acesta ar vrea sa returneze lucrurile pentru a scapa de raspundere penala’’, a spus Anton Anti, actualul primar al comunei Butea.

A continuat sa fie primar si dupa ce nu a mai fost ales

Cazul lui Milia de la Butea este cu totul special. Asta deoarece, Milia a continuat sa fie  primar, in mod abuziv si dup ace a pierdut. Astfel, acesta a incheiat un contract in valoare de 11 miliarde lei vechi care ar fi vizat asfaltarea unui drum comunal chiar daca in momentul in care a pus parafa Consiliului Local nu mai era primar. Astfel, Milia a pierdut alegerile in data de 5.06.2016 dar a incheiat contractul de prestari servicii nr. 407616 cu Danlin XXL SRL in data de 16.06.2016. Dupa aceea firma a invocate acest contract si a vrut banii. Pentru ca a semnat acest contract desi nu mai avea calitatea de primar, Milia este cercetat penal si pentru abuz in serviciu.

Si-a platit amenda cu banii primariei

Acestea nu sunt singurele probleme ale fostului primar Milia. Recent, judecatorii ieseni l-au obligat sa scoata din buzunar 4.000 lei pentru a-i depune la casieria Primariei Butea. Asta deoarece Milia primise o amenda in valoare de 8.000 lei de la Autoritatea Nationala de Monitorizare a Achizitiilor Publice. Conform Legii a platit jumatate, 4.000 lei dar din bugetul local, nu din banii personali. Milia a fost amendat deoarece a incalcat legislatia achizitiilor publice incheind prin incredintare directa doua contracte cu doua firme de constructii unul in valoare de 28 miliarde lei vechi cu Enviro Construct si unul de 5 miliarde cu Asiri International. Contractele au vizat asfaltarea unui drum. Amenda trebuia platita din fondurile personale ale lui Milia.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.