Bodea, 5 ani de fals in declaratii. Candidatul USR a ascuns afacerea familiei

2144
Marius Bodea
Marius Bodea

@ Timp de 5 ani de zile, Marius Bodea candidatul USR Plus pentru Consiliul Judetean Iasi a omis sa treaca in declaratia de interese faptul ca a fost asociat la o firma care a dat faliment dupa ce a acumulat datorii la bugetul de stat @ Bodea a fost actionar la firma Pan Prod-Com Invest SA impreuna cu parintii sai, Stan si Mariana Bodea dar si sora sa, Mioara Catalina Bodea @ Firma a fost  radiata pe data de 12 noiembrie 2014 dar cu toate acestea Bodea nu a mentionat in declaratiile de interese din perioada 2010-2014 ca este actionar la aceasta companie @ Ce-i drept firma a fost mentionata de Bodea in declaratiile de interese de doua ori pe cand era prefect, dupa care brusc a disparut din aceste documente @ „Nu am mai declarat-o pentru ca era dizolvata. Asa au vrut asociatii”, s-a scuzat Bodea @ Pentru ca avea datorii la stat Fiscul a cerut intrarea firmei in insolventa si faliment societatea fiind  radiata abia in 2014 @ Desi s-a aflat in procedura de faliment si insolventa Bodea nu a mai trecut aceasta firma in declaratiile de interese @ Oare din cauza datoriilor catre buget? @ Mai mult, pentru ca avea datorii la stat Fiscul a  cerut angajarea raspunderii personale a administratorilor (adica sa li se execute averea personala pentru plata datoriilor) iar printre acestia se numara si Mariana Bodea mama deputatului

USR-PLUS se lauda in permanenta ca sustine la aceste alegeri locale numai oameni integri, cu o conduita morala si legala ireprosabila. Am putut constata insa ca Marius Bodea candidatul USR – PLUS la presedintia Consiliul Judetean Iasi a evitat sa precizeze in declaratiile sale de interese faptul ca impreuna cu familia a fost asociat la o societate comerciala pe actiuni, o firma care a dat faliment in anul 2014 dupa ce a acumulat unele datorii la bugetul de stat. Firma s-a numit Pan Prod-Com Invest SA si a avut CUI 9477802. Timp de 4 ani aceasta firma a lipsit cu desavarsire din declaratiile de interese semnate de actualul deputat USR Marius Bodea. Sa mentionam, ca Marius Bodea este obligat sa depuna declaratii de avere si de interese de peste 12 ani. Bodea este unul dintre sinecuriștii promovati in politica de Relu Fenechiu (baronul PNL Iasi condamnat in doua dosare de coruptie) si, cu sprijinul acestuia a ocupat numai functii de conducere la stat, prefect, director la Tehnopolis, director la Aeroport, director la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, membru in consilii de administratie ale societatilor din subordinea primariei etc. Firma la care facem referire, Pan Prod-Com Invest SA a fost mentionata numai de doua ori in declaratiile de interese ale lui Bodea si anume cele din 2008 si 2009 pe cand era prefect al judetului Iasi. Dupa aceea, ”firma lui Bodea” a disparut diin declaratiile de interese desi a fost radiata abia in 2014. Sa fi ascuns asta din cauza datoriilor catre bugetul statului?

Faliment cu datorii la stat

 

SC Pan Prod-Com Invest SA a fost infiintata in anul 1997 iar Marius Bodea a fost actionar la aceasta firma  impreuna cu parintii sai, Stan si Mariana Bodea dar si cu sora sa, Mioara Catalina Bodea. ”A fost demult tare nu-mi mai amintesc exact. Stiu  ca eram actionar impreuna cu parintii mei si cu niste vecini, parca facusera o brutarie. Am trecut-o in declaratia de interese din anul 2009 dupa aceea nu a mai fost necesar deoarece actionarii au decis dizolvarea firmei”, a spus Marius Bodea.

In actionariatul firmei au mai figurat si alte persoane fizice prieteni si vecinii ai familiei Bodea. Poate ca or fi decis actionarii sa dizolve firma prin anul 2009 dar domnul deputat, adica un demnitar care voteaza legi pentru romani ar trebui sa stie ca o persoana fizica detine calitatea de asociat sau de actionar la o firma pana cand aceasta este radiata daca, bineinteles anterior s-a restras din varii motive. Ori, in cazul acestei firme pentru ca inregistrase restante la bugetul de stat, in suma de 13.208 lei, Fiscul a decis sa ceara insolventa iar procedura s-a derulat pana in noiembrie 2014 cand firma a fost radiata. In toata aceasta perioada, Bodea era obligat sa-si declare actionariatul la aceasta firma dar acest lucru nu s-a intamplat. Bodea a omis sa declare firma in declaratiile de interese din perioada 2010-2014. In multe situatii similare Agentia Nationala de Integritate a tratat astfel de ”omisiuni” cu plangeri penale pentru infractiunea de fals in declaratii.

 

Fiscul a vrut sa execute averea mamei deputatului

Firma a intrat direct in faliment prin sentinta   nr.159/29.01.2014 a Tribunalului Iasi. Pentru ca in patrimoniul firmei nu au fost gasite bunuri pentru a  fi vandute pentru recuperarea datoriei catre bugetul de stat, Fiscul a depus o plangere de atragere a raspunderii administratorilor. Astfel de plangeri se depun impotriva administratorilor firmelor care au condus cu rea-credinta societatile comerciale si au produs pagube in daunele creditorilor. In situatia in care respectivele  plangeri sunt admise administratorii firmelor respective platesc cu averea personala datoriile neachitate ale societatii. Plangerea formulata de Fisc a vizat un numar de 5 administratori printre care si Mariana Bodea mama actualului deputat. In final plangerea nu a fost aprobata deoarece a ramas fara obiect, inainte de judecarea cauzei cei 5 au achitat datoria ramasa catre bugetul statului si anume 13.208 lei.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.