Ministerul Culturii a depus plangere penala pentru neregulile de la Opera din Iasi

547
Beatrice Rancea
Beatrice Rancea

@ Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a declarat ieri la Iasi ca a sesizat Parchetul si Curtea de Conturi in legatura cu neregulile descoperite la Opera din Iasi

Neregulile dar si conflictul de la Opera din Iasi, dintre managerul Beatrice Rancea si unii dintre subordonatii sai au ajuns in atentia procurorilor in urma  unei sesizari facute chiar de Ministrul Culturii. „Situaţia de la Opera din Iaşi este una deja arhicunoscută şi intens mediatizată. Personal am avut întâlniri, care au durat ore, cu o serie de angajaţi ai Operei care confirmă cele reclamate împotriva doamnei (Beatrice -n.r) Rancea, dar a venit o altă serie de angajaţi care a ţinut să spună că de fapt nu sunt adevărate aceste lucruri şi că doamna Rancea este un manager bun. Sigur că eu am acţionat instituţional, am trimis Corpul de Control la Iaşi cu câteva luni în urmă. A stat aici o echipă formată din şase specialişti timp de o săptămână. Rezultatul Corpului de Control mi-a fost prezentat. Erau câteva lucruri neclare acolo. În consecinţă, am decis declinarea acestei analize a Corpului de Control atât către Parchet, cât şi către Curtea de Conturi a României”, a declarat ieri la Iasi, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Culturii.

Conflictul dintre Rancea si subordonatii sai care o acuza de nenumarate abuzuri dureaza de ani de zile aceasta nefiind prima plangere penala care vizeaza aceasta situatie. De altfel, unii angajati au deschis si procese civile solicitand despagubiri in instanta si au avut castig de cauza.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.