In plina ”ancheta” la CJ, sefa DNA Iasi cere si obtine aprobarea lui Popa sa-si faca parcarea

1057
DNA Iasi si parcarea

@ La inceputul acestui an, Maricel Popa se  plangea ca DNA Iasi a ridicat un camion de documente de la CJ, acte care se refereau la un contract de 13,5 milioane euro pentru asfaltarea drumului Iasi-Movileni-Gropnita @ In urma cu o luna sefa DNA Iasi solicita avizul lui Maricel Popa pentru eliminarea unui spatiu verde din curtea institutiei si amenajarea unei parcari iar seful CJ Iasi s-a executat pe loc @ Avizul lui Popa era necesar doarece cladirea in care functioneaza DNA Iasi este proprietatea CJ @ „Da au solicitat un aviz, stiu ca aveau si niste lucrari de renovare si de aceea au solicitat sa-si faca parcare. Au  primit avizul”, a spus Maricel Popa

DNA Iasi nu se mai ocupa de mult de marea coruptie insa procurorii nu uita nici o clipa sa-si rezolve unele chestiuni ce tin de confortul personal. Problema este ca una din aceste chestuni a fost rezvolvata recent apeland la niste persoane care ar putea avea cel putin calitatea de suspect in fata procurorilor DNA Iasi. Astfel, cine a trecut prin zona, pe strada C.A Rosetti, la numarul 18, unde functioneaza DNA Iasi, in curte a fost amenajata o parcare cu piatra. Inainte de amanejarea acestei parcari pe terenul respectiv se afla un spatiu verde, la un moment dat cresteau si flori. Asta deoarece, inainte sa se mute DNA Iasi, aici a functionat un centru de asistenta sociala al Directiei de Asistenta Sociala si de Protectie a Copilului. Parcarea a fost amenajata zilele trecute pe cheltuiala DNA Iasi dar cu autorizatie de la Consiliul Judetean Iasi, institutie condusa de Maricel Popa care este de asemenea si sef la PSD Iasi. DNA Iasi avea nevoie de acordul lui Popa deoarece cladirea de pe C.A.Rosetti nr.18 se afla in proprietatea CJ Iasi. Sefa DNA Iasi a solicitat aprobare de la Popa in urma cu o luna sa-si faca parcare iar seful CJ Iasi s-a executat pe loc. „Da au solicitat un aviz, stiu ca aveau si niste lucrari de renovare si de aceea au solicitat sa-si faca parcare. Au  primit avizul”, a spus Maricel Popa.

Cererea DNA Iasi a fost semnata de Alina Moraru si aprobata de la CJ de Maricel Popa.

Ancheta DNA la CJ

 

Asta in conditiile in care cu numai trei luni inainte Maricel Popa era foarte stresat de faptul ca DNA Iasi ridicase un camion de documente de la Consiliul Judetean Iasi. „Da, ni s-a cerut sa facem niste copii dupa niste documente. Este vorba  despre vreo 56.000 de pagini pentru drumul de la Rediu. Nu stiu  cine a facut denuntul, stiu doar ca la licitatie a participat si Cornel Branza care a pierdut”, a declarat atunci Maricel Popa pentru Dezvaluirea.ro, (vezi aici intreaga poveste).

Actele ridicate de DNA Iasi se refereau la un contract de vreo 13,5 milioane euro pentru asfaltarea drumului judetean care duce spre Nordul Judetului Iasi. Intr-o editie anterioara am aratat ca in licitatiile organizate de CJ Iasi pentru asfaltarea acestor drumuri din bani europeni au iesit castigatioare unele firme din anturajul lui Liviu Dragnea (vezi aici). Asa cum s-a intamplat cu foarte multe dosare inregistrate la DNA Iasi nu a finalizat nici acest dosar care priveste fondurile europene pentru drumurile judetene. Astazi, la ora 14.00 cand am realizat fotografiile atasate acestui articol in parcarea DNA Iasi se afla numai masina lui Origel Cotoi, un Mercedes GLK trecut in declaratia de avere. Alte masini nu mai erau, urmeaza week-endul, liber de Rusalii. Daca aveti curiozitatea sa va uitati pe site-ul DNA veti constata ca un procuror anticoruptie beneficiaza de un ”cuantum spor de risc si suprasolicitare 3.863 lei pe luna” si de aceea ajung sa ridice fiecare cate 4.0000 euro pe luna.

Iasul e in prada

Cu aceasta leafa ridicata de fiecare procuror, in aceste luni s-a rezolvat cu avizul lui Maricel Popa, problema parcarii pentru masinile scumpe pe care si le permit. Asta in timp de smecherii care fac parte din Mafia Imobiliara se servesc dupa cum le este pofta cu terenuri din domeniul public al orasului, suprafete pe care construiesc blocuri fara sa plateasca bugetului local. De asemenea in central Iasului, la cativa metri de statuia lui Cuza un consilier local PSD, Vlad Nedelcu a construit un hotel fara autorizatie. Aceste lucruri nu se vor a fi de competenta DNA Iasi.

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here