Magnații bijuteriilor din România în boxa acuzaților cu țiganii de la Grajduri. Fraudă de milioane de euro

4000
Marian Mihart si Alesandro Amato
Marian Mihart si Alesandro Amato

@ Amato Alessandro italianul care deţine în România magazinele de lux Cellini, Swarovski, Gucci şi Paul&Shark este acuzat la Iași de fraudă fiind trimis in judecată de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală cu bijuterii @ De asemenea in acest dosar a fost trimis in judecata si Marian Mihart cofondator alături de Amato al magazinelor Cellini @ Amato Alessandro si Marian Mihart sunt acuzați că prin achiziții frauduloase de bijuterii a cauzat bugetului statului român un prejudiciu de 4.388.438 lei @ Procurorii ieșeni i-au sechestrat lui Alessandro Amato proprietățile imobiliare deținute în București și Ilfov @ În același dosar a fost trimis în judecată și Claudiu Moroșanu, fratele luptătorului K1, Cătălin Moroșanu

Amato Alessandro, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România, proprietar al magazinelor de bijuterii si produse de lux Cellini, Swarovski, Gucci şi Paul&Shark este judecat la Iași într-un dosar de fraudă fiscală cu un prejudiciu de câteva milioane de euro. În acest dosar a fost trimis in judecata si Marian Mihart cofondator alături de Amato a magazinelor Cellini. Amato Alessandro și Mihart au intrat în  ‘’combinații’’ cu bijuterii cu tiganii de la Grajduri si au sfârșit în boxa acuzațiilor. În același dosar a fost trimis în judecată și Claudiu Moroșanu, fratele luptătorului K1, Cătălin Moroșanu. Amato Alessandro a înregistrat în contabilitatea firmei sale, SC Sodo Migliori România SRL în mod eronat achizitiile de bijuterii pentru a se sustrage de la plata impozitelor, in special TVA. ‘’Inculpatul Amato Alesandro Salvatore Roberto, în calitate de administrator la SC Sodo Migliori România SRL a dispus, în conivenţă cu Mihart Marian (cu ajutorul lui Stănescu Daniel zis „Mureş” şi a lui Stănescu Bogdan zis „Cezar”), în perioada 24.10.2012 – 17.07.2014, în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale înregistrarea în evidenţele financiar contabile ale societăţii documente justificative fictive provenind de la 6 societăţi comerciale, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, cauzând un prejudiciu total în cuantum de 4.159.715 lei echivalentul a 936.388 euro’’, se arată in rechizitoriul  întocmit de procurorii DIICOT Iași.

S-a răzgândit, nu a vrut să mai dea declarații

Amato Alessandro s-a aflat ieri la Tribunalul Iași unde s-a prezentat pentru a fi audiat în dosarul în care a fost trimis în judecata pentru evaziune fiscala si constituirea unui grup infracțional organizat. Acesta a vrut să dea declarații la termenul de ieri după care s-a răzgândit spunând ca va vorbi după audierea celorlalți martori. Să mai precizăm că in acest dosar au mai fost trimisi in judecata si membri ai clanului de rromi de la Grajduri. Acestia au fost complicii italianului în realizarea tranzactiilor fictive cu aur. ‘’Calitatea de membri ai grupării au deţinut-o şi Amato Alessandro şi Mihart Marian, administratori ai societăţilor beneficiare SC Sodo Migliori România SRL şi SC Sodo Migliori International SRL care au înregistrat în contabilitatea societăţilor, în mod fraudulos achiziţii de bijuterii, fragmente sau alte piese din aur, purtătoare de TVA în condiţiile în care, deşi aveau o vechime în activitate de peste 10 ani (în cazul SC Sodo Migliori România SRL), achiziţia de metale preţioase sub forma fragmentelor de bijuterii din aur era organizată, potrivit reglementărilor învigoare, prin aplicarea taxării inverse’’, se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

Cum au mai fraudat statul

O altă metodă de fraudare utilizată de Amato Alessandro a fost înregistrarea în contabilitate a unor achizitii de la firme fantoma. De asemenea, acesta a inregistrat ilegal achizitii de bijuterii sub forma unor fragmente de bijuterii stiind ca sunt scutite de plata TVA. ‘’Astfel, cei doi inculpaţi (Mihart Marian şi Amato Alessandro) au înregistrat în contabilitatea societăţilor controlate, în mod fraudulos, achiziţii de bijuterii, fragmente sau alte piese din aur, de la socităţile de tip” fantomă” ce aplicau TVA, deşi cunoşteau, prin prisma vechimii în activitate de peste 10 ani, faptul că achiziţia de metale preţioase sub forma fragmentelor de bijuterii din aur în scop industrial era organizată, potrivit reglementărilor în vigoare, fără aplicarea TVA. Pe această direcţie grupul infracţional organizat a acţionat în perioada octombrie 2012 – septembrie 2014 fiind folosite societăţile de tip „fantomă”: SC Radical Baronn SRL, SC Gold Brut International SRL, SC Gold Europe Universal SRL, SC Metinvest Gold SRL, SC Rinoval Grup SRL şi SC Logistic Diamonds SRL’’, se mai arata în rechizitoriu’’, au mai arătat procurorii.

Pe lângă Claudiu Moroșanu in acest dosar a mai fost trimis in judecata si partenerul de afaceri al italianului si anume Marian Mihart. De asemenea, au fost trimisi in judecata membri ai clanului Stănescu, Ferdinand, Dragoș, Bogdan etc. Alessandro Amato este italianul care a fondat retailer-ul Cellini. Firma isi desfasoara activitatea prin intermediul unei retele de magazine de lux care vand in mare parte bijuterii si ceasuri. Numita initial Sodo Miglori Romania, compania a fost fondata in anul 1995 de catre Amato si partenerul sau Marian Mihart. Printre magazinele de lux controlate de către Alessandro Amato se numara si Paul&Shark, Swatch și Swarovski.

Judecătorii au confiscat un pistol de la Cătălin Moroșanu. Luptătorul K1 scapă de dosarul penal

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.