Avocatul ieșean închis 6 ani pentru corupție cere să iasă prin ‘’recurs compensatoriu’’

6485
avocat Remus Moraru
avocat Remus Moraru

@ Condamnat la o pedeapsă de 6 ani ani si 4 luni de inchisoare in urma cu 3 ani, avocatul iesean Remus Moraru a formulat o cerere care i-ar putea aduce mai repede libertatea

Cunoscutul avocat iesean Remus Moraru, condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie a depus recent la instanțele judecătorești o serie de cereri cu scopul de a ieși mai repede din închisoare. Remus Moraru este încarcerat în prezent la Penitenciarul Găești și a executat pana acum 3 ani de inchisoare. În cererile depuse la instanțe Remus Moraru se foloseste de o prevedere legală care era cuprinsa si in Legea recursului compensatoriu, act normativ abrogat intre timp din cauza presiunii publice. Astfel, Remus Moraru cere ca in baza art. 55 ind. 1 din Legea nr. 254/2013, privind executarea pedepselor privative de libertate, sa i se scada inca 6 zile la fiecare luna de detentie executata din cauza conditiilor necorespunzatoare din inchisoare. Pana acum, nici una dintre cererile depuse de Remus Moraru. Acesta a fost condamnat de Inalta Curte la data de 27 noiembrie 2018. Despre condamnarea sa am mai vorbit in articolul ‘’Bomba! Celebru avocat iesean trimis 6 ani la inchisoare’’ publicat in ziua pronuntarii sentintei. Prin urmare Remus Moraru este inchis de 36 de luni iar daca cererea sa va fi aprobata i se vor scadea din pedeapsa inca 216 zile. Asta inseamna ca ar putea iesi cat de curand daca i se va aplica si prevederea legala privind executarea a doua treimi din pedeapsa totala.

Remus Moraru a fost condamnat intr-un dosar de inselaciune cu terenuri dupa ce a fost trimis in judecata de DNA Iasi (vezi aici mai multe detalii).

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.