Morel Bolea, arestat preventiv! Afaceristul, băgat după gratii de judecătorii ieşeni!

1081
Casa Kasta Morelly
Casa Kasta Morelly

@ Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis joi, 10 noiembrie 2022, propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Morel Bolea @ Astfel, instanţa a dispus arestarea pentru 30 de zile a afaceristului care controlează Kasta Morrely @ Scandalul a izbucnit de mai mult timp, dar luat amploare recent, în urma unor percheziţii efectuate de oamenii legii

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis joi, 10 noiembrie 2022, cererea de arestare făcută de procurori pe numele lui Morel Bolea.

„Instanţa admite propunerea de arestare, pentru 30 de zile, formulată de procurorii DIICOT Iaşi pe numele lui M.B. Dispune emiterea mandatului de arestare a acestuia pentru trafic de minori”, au precizat magistraţii ieşeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă. De altfel, cel mai probabil, aceasta va fi contestată.

Bolea si Alexandroae caveleri

Morel Bolea, reţinut în dosarul de trafic de minori

Amintim că Morel Bolea a fost reţinut pentru 24 de ore de anchetatori, în urma percheziţiilor de miercuri, 9 noiembrie 2022. Atunci, procurorii DIICOT şi polițiștii au făcut 5 percheziţii în municipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

„Dosarul a fost înregistrat pe rolul DIICOT Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. În perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional)”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

 

Cinci victime minore, identificate până acum

Anchetatorii ieşeni spun că, până în acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate.

„Activitatea beneficiază de sprijinul unei organizații non-guvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”, au încheiat oamenii legii. Surse judiciare afirmă că a fost vizată firma lui Morel Bolea, afaceristul care deţine societatea Kasta Morrelly.

1 COMENTARIU

  1. A se vedea comentariul lui juravle la ședință. Este epocale. Prostituție cu minore sponsorizata de consilierii care se simt cu musca pe căciulă? Și aprobată la final de Chirica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.