Cel mai mare dosar de șpagă! DNA a prins in plasă zeci de asistenti si medici de la Ambulanta

1980
Doarbes Ionut- in dosarul Spaga la Ambulanta
Doarbes Ionut- in dosarul Spaga la Ambulanta

@ Directia Națională Anticoruptie a anunțat ca a extins urmărirea penala în dosarul „Șpagă la Ambulanță”, dosar în care sefii Serviciului de Ambulanta Neamt sunt acuzati ca au luat spagi de zeci de mii de euro pentru trucarea unor concursuri de angajare pentru asistenti, ambulantieri si medici @ Peste 20 de persoane sunt urmarite penal in acest dosar

Dosarul „Șpagă la Ambulanță” ia amploare. La o lună după ce a propus si a si obtinut arestarea unor asistenti de la statia din Târgu Neamt, DNA a anuntat astazi ca a extins urmarirea penală impotriva altor persoane in acest dosar. Odata cu anuntul facut astazi de DNA contabilizam cel putin 20 de persoane urmarite penal in acest dosar pentru luare si dare de mita. Astfel, „lotului” inițial se adaugă Ionut  Doarbes,  angajat în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită.  Ioana – Catalina Rascarache, Ana-  Maria Iacob,  Petronela Larisa Afloarei,  Daniela Alexa , Alexandra- Andreea Ciubotaru, Victor Neculai Matei , persoană fizică (soția unuia dintre candidați), Mihai Sebastian Vrinceanu,  Ionel Faraon , Petru Neacsu , Ciprian Constantin Jigau  și Marius Rosu  toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean  Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită. Pe langa Dan Morenciu, manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, acuzat de luare de mită si complicii sai Maria Luminita Rozoschi si Elena Preda in dosar mai este cercetat si Gladior Andronache (lider de sindicat) , ambulanțier în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată. „În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În perioada 02 – 17 mai 2022, managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, Dan Dorin Morenciu , prin intermediul suspecților Maria Luminita Rozoschi  , Gladior Andronache  și Ionut Doarbeș  ar fi pretins și primit de la ceilalți 12 suspecți câte 4.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituția mai sus menționată. Suma totală de 48.000 euro solicitată în condițiile de mai sus ar fi fost remisă inculpatului Dan Dorin Morenciu  de către suspecții Maria Luminita Rozoschi  și Gladior Andronache  în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamț”, se arata in comunicatul DNA.

Anterior, in acelasi dosar DNA a cerut si a obtinut arestarea unor asistenti de la statia Targu Neamt. Este vorba despre Cristina Dogariu, Aurel Lupu, Ilie Butnariu, Magdalena Epanu, Petru Mihặilặ, Iuliana Ciobanu, Ioan Rặzvan Iftime și Alin-Bogdan Balan.

Arestări la Ambulanță: tineri asistenți și ambulanțieri trimiși după gratii

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.