„Redu — Refolosește — Reciclează” – Sintagma care exprimă conștientizarea problemelor de mediu, aplicată în imobiliare

23

Conceptul „Redu — Refolosește — Reciclează” care a câștigat popularitate în contextul protecției mediului și gestionării sustenabile a resurselor, poate avea transpunere și în industria imobiliară pentru a promova dezvoltarea urbană durabilă și responsabilă. Astfel, în contextul temperaturilor extreme care afectează Europa, inclusiv România, în ultimii ani (chiar în ultimele zile), am identificat trei direcții principale prin care acest concept poate fi transpus în practică în domeniul imobiliar.

Redu: Eficiență Energetică

Randare Silk District

Oamenii de știință au vorbit în repetate rânduri despre nevoia de a găsi soluții sustenabile în contextul schimbărilor climatice. Utilizarea surselor tradiționale de energie măresc nivelul emisiilor de carbon, ceea ce amplifică efectul de seră. Prin urmare, criza energetică este strâns legată de cea ecologică, iar nevoia de a implementa măsuri sustenabile este acum mai mare decât oricând.

Vestea bună este că există numeroase soluții pe care atât guvernele, cât și companiile și indivizii le pot implementa pentru a reduce criza de mediu, dar și costurile asociate cu aceasta pe termen mediu și lung:

Clădirile de birouri Silk District sunt proiectate conform standardelor BREEAM Outstanding, cel mai înalt calificativ care poate fi acordat unei clădiri în urma evaluării parametrilor de sustenabilitate și după standardele nZEB, ceea ce se va traduce în reducerea amprentei de carbon, scăderea costurilor cu întreținerea, creșterea performanței energetice a clădirilor, a confortului și siguranței ocupanților.

Lucrări de construcție, Silk District

În plus, conceptul „Cartier 15 minute”, reduce din deplasările care nu sunt absolut necesare, având astfel impact asupra poluării locale. Silk District a fost gândit pentru a avea totul aproape de casă: birou, supermarket, cafenele, facilități sportive, spații verzi și de recreere, dar și acces la transportul în comun pentru a evita deplasările cu mașina.

Refolosește și Reciclează

PlatformaindustrialăTeba

Partea „Refolosește și Reciclează” din conceptul aplicat protecției mediului se concentrează pe restaurarea și regenerarea unor foste platforme industriale care, prin procesul avansat de degradare în care se află pot pune vieți în pericol.Tot în Iași, fosta platformă industrială Teba este regenerată pentru a face loc Silk District, un proiect amplu, cu spații verzi extinse și zone car-free, ce va transforma radical o parte a orașului puțin dezvoltată în ultimii ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.