Directorul care și-a angajat soția la stat a vrut să scape dosarul penal. Justiția a dat dreptate ANI

1314
Andrei Leonard Buiceag
Andrei Leonard Buiceag

@ Fostul director al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Andrei Leonard Buiceag  a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, instituția care a constatat ca acesta s-a aflat in conflict de interese @ Asta deoarece Buiceag s-a numit pe sine și pe fosta soție in calitate de membru al comisiilor de examinare pentru organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a unor programe de formare profesională @ După sesizarea facuta de ANI, Buiceag a fost trimis in judecata in doua dosare penale in care este acuzat de conflict de interese  @ Buiceag a vrut sa anuleze raportul care a stat la baza sesizarii Parchetului dar a pierdut procesul

Andrei Leonard Buiceag, fostul director al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Iași a pierdut procesul prin care a vrut sa anuleze docuementul care i-a pus in cârcă două dosare penale (vezi aici). Buiceag a cerut la Curtea de Apel Iasi anularea raportului prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat ca acesta s-a aflat in conflict de interese (vezi aici). Asta deoarece Buiceag s-a numit pe sine și pe fosta sa soție  in calitate de membru al comisiilor de examinare pentru organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a unor programe de formare profesională. In aceste comisii Buiceag si sotia sa erau platiți si astfel impreuna cu castigat foarte multi bani. Odata cu sentinta pronuntata astazi de Curtea de Apel Iasi s-a constatat ca ANI era indreptațită sa sesizeze Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Două dosare penale

In primul dosar in care a fost trimis in judecata Buiceag a fost inculpat alaturi de Doru Constantin Scripcaru, sotul Gabrielei Scripcaru, șefa Centrului Regional de Transfuzii Sanguine. Cei doi au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, in iulie 2017 pentru fapte ce ar fi fost comise în perioada 2010-2013. Procurorii l-au acuzat pe Constantin Doru Scripcaru ca ar fi participat la şedinţele unei comisii de autorizare a furnizorilor de formare profesională profesională ce au avut loc în perioada 2010-2013 iar din aceasta postura si-ar fi favorizat sotia. Astfel, la acele şedinţe, în calitate de membru votant, a desemnat-o pe soţia sa să participe în diverse comisii de autorizare examinare pentru furnizorii de formare profesională din judeţ. In acest dosar Buiceag a fost trimis in judecata pentru complicitate la conflict de interese. In acest dosar cei doi au fost achitați  in februarie 2020 la Judecatoria Iasi  iar dosarul se judeca acum la Curtea de Apel Iasi deoarece procurorii au formulat apel (vezi aici). Cel de-al doilea dosar este cel in care Buiceag s-a numit pe sine si pe fosta sotie in comisiile de examinare. In acest dosar care se judeca la Judecatoria Iasi nu s-a pronuntat inca nicio sentință (vezi aici).

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.