UMF Iasi prin Norina Forna si CJ duc cabinete stomatologice la tara

1597

@ Astazi s-a lansat editia a XI a a Caravanei Profilaxiei, ”Realitate / Necesitate in Rural și Urban @ Aceasta etapa a proiectului prevede infiintarea a zeci de cabinete stomatologice in mediul rural in comune precum Butea, Ciohorani, Fantanele, Focuri,  Gorban, Gropnita, Helesteni, Ion Neculce, Popricani si Vladeni.

Norina Forna, decanul Facultatii de Stomatologie din UMF Iasi a lansat astazi Editia a XI-a a Caravanei Profilaxiei, ”Realitate / Necesitate in Rural și Urban”, care se desfașoara in perioada 3-7 iunie 2019 in judetul Iași, manifestare sprijinita și de Consiliul Judetean Iași(C.J.). Pe langa coordonatorul intregului program prof. dr. Norina Forna, la eveniment a participat si președintele C.J. Iași, Maricel Popa, reprezentanti ai institutiilor sanitare, primari din judet și medici. In cadrul intalnirii a fost dezbatuta situatia cabinetelor de medicina dentara din zona rurala și posibilitarea infiintarii unora noi. ”Pe langa rolul educativ, Caravana Profilaxiei are acum și misiunea de a gasi posibilitati pentru ca parte dintre cei 1.500 de absolventi de anul acesta de la Facultatea de Medicina Dentara dar și generatiile urmatoare sa aleaga mediul rural ca loc in care sa profeseze in beneficiul locuitorilor și pentru imbunatatirea starii de sanatate a acestora”, a spus prof.dr Norina Forna.

Anul acesta, de consultatii gratuite și indrumari de profil pot beneficia locuitorii comunelor Scobinti, Popești și Baltati, precum și cei din municipiul Iași. ”Aceasta Caravana a Profilaxiei are continuitate și a devenit, iata, o traditie de bun augur pentru populatie, cu efecte benefice, mai ales in randul celor de la sate. Consiliul Judetean sustine orice actiune care vine in sprijinul sanatatii ieșenilor. In judet, prin Programul National de Dezvoltare Locala sunt in derulare aproape 40 de proiecte de reabilitare și construire de dispensare. Valoarea acestor investitii este de aproximativ 10 milioane de euro. Noi spatii moderne și generoase sunt dotate cu aparatura medicala moderna. Aici, pe langa medicul de familie, și medicii stomatologi iși pot deschide cabinete. Ii incurajez pe aceștia sa se indrepte și catre mediul rural, pentru ca pot beneficia de conditii optime pentru a-și desfașura activitatea”, a afirmat președintele Consiliului Judetean, Maricel Popa.

De la prima ediţie şi pana acum, peste 40.000 de persoane din tot judetul au beneficiat de serviciile oferite de Caravana Profilaxiei: consultaţii gratuite, informare, promovare şi distribuire gratuita a produselor de profilaxie. Un numar de 10 comune vor beneficia in perioada urmatoare de deschiderea unor cabinete stomatologice Butea, Ciohorani, Fantanele, Focuri,  Gorban, Gropnita, Helesteni, Ion Neculce, Popricani si Vladeni.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.