Mafia de la RAR a primit prima sentință definitivă în dosar. Avocații nu mai au ce face

1496
Matcaboja cu angajat RAR si un client
Matcaboja cu angajat RAR si un client

@ După doi ani de la întocmirea rechizitoriului în dosarul în care angajati de la Registrul Auto Român Iași si samsari de mașini au fost trimiși în judecată după ce s-au îmbogațit înregistrând masini peste rând, in regim urgent celor care cotizau, magistratii Curtii de Apel au decis că toate probele obtinute sunt legale @ Asta după ce, in Camera Preliminara, inculpatii au contestat probele sperand ca dosarul sa se intoaraca la Parchet si sa scape de judecata

Mafia de la RAR Iasi a incercat sa scape de judecata dar planul a eșuat. Dupa doi ani de ”proceduri” si audieri in Camera Preliminara dosarul intra in judecata pe fond. Decizia definitiva a fost luata in urma cu doua zile de judecatorii Curții de Apel Iași (vezi aici) dupa ce inculpații au contestat probele din rechizitoriu sperand ca astfel dosarul sa se intoarca la Parchet si sa scape de judecata cel putin pentru o perioada. Reamintim ca in acest dosar au fost trimisi in  judecată angajati de la reprezentanța Iași a Registrului Auto Român dar și samsari de mașini care s-au îmbogățit încasând bani de la proprietarii de vehicule care le plateau pentru a evita perioada de asteptare sau cozile formate la inregistrarea masinilor. Acestia profitau de faptul ca proprietarii de masini, in special cei care isi aduceau masini din Vestul Europei nu mai aveau rabdare si voiau sa le immatriculeze cat mai repede si apelau la intermediari adica la cei care aveau relatii la RAR si puteau astfel urgenta procedurile contra unei sume de bani. De aceea in acest dosar au fost trimisi in judecata 2 ingineri RAR, Ioan Vasiliu si Daniel Iuroaia, doua functionare de la ghiseele de primit acte Oana si Mariana Gimiga dar si smecheri care incasau bani de la persoane fizice care voiau sa scape mai repede de procedurile RAR care trebuie parcurse inainte de inmatricularea unor masini precum Cornel Ionel Matcaboja cel care era considerat a fi capul retelei. „Matcaboja Ionel Corneliu cunoscut sub apelativul de Cornel era contactat telefonic de diverse persoane in scopul colaborarii in efectuarea procedurii de inmatriculare a autovehiculelor atat in situatia in care exista programare valida pentru procedura RAR ori pentru inmatricularea definitiva a masinilor chiar si in situatia in care acestea nu existau”, au constatat procurorii.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta sau cumparare de influenta Nicu Ochiana, Vasile Toma, Iulian Spataru, Vasile Teodorescu, Sebastian Vrabie, Gheorghe S.Matcaboja, Andrei Buinceanu, Cornel Pantiriuc, Cosmin Toma, Ana Maria Cuvuliuc Avadanei, Costel Zaharia, Ionut Emilian Antonie, Claudiu Constantin Ciolan, Adrian Iftimie, Aurel Enache, Oana Maria Bilcu, Ionut Omusoru, Iulian Ioan Zaharia, Dan Bogdan Mosu etc. Mai multe detalii din dosar am prezentat in articolul „Mafia de la RAR. Filaje ca-n filme cu spioni pentru capturarea samsarilor”, publicat in  data de 25 ianuarie 2019.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.