Deleanu si Cotnari au fugit ingroziti din fata unui judecator. Chitaru s-a intors si i-a dat lovitura

4646
Alecu Chitaru si Deleanu-
Alecu Chitaru si Deleanu-

@ Cine ar fi crezut ca „regele” Cotnariului, Constantin Deleanu va inceta sa mai lupte pe teren propriu si va dori sa-si duca procesele penale in alt oras ? @ Iata, ca s-a intamplat, incoltit cu plangeri penale pentru furt si distrugere de Alecu Chitaru, si asta pentru ca a intrat ilegal peste proprietatile unor tarani din Cotnari, Deleanu a facut cerere ca cercetarile si judecata sa se faca in alt oras aratand ca nu are incredere in judecatorii din Harlau @ Asta in conditiile in care in dosarele DNA Iasi care se refera la fapte de coruptie, din zona, Deleanu este prezentat ca fiind cel care-i aproviziona cu vin pe magistratii din Harlau @ Cererea lui Deleanu a fost respinsa @ Chitaru ii cere lui Deleanu despagubiri de 1 milion de euro

Alecu Chitaru, cel care in urma cu 15 ani a reusit sa conduca o revolta a sutelor de tarani din comunele Bals, Cotnari si Ceplenita impotriva autoritatilor care nu voiau sa le solutioneze cererile de retrocedare a terenurilor s-a intors in zona si vrea sa-si continue lupta. Ca si acum 15 ani, Chitaru este reprezentantul unor tarani din zona care se lupta cu SC Cotnari SA condusa de Constantin Deleanu pentru a-si recupera terenurile mostenite de la parinti. De aceasta data insa, Chitaru care intre timp a prins si ceva experienta reuseste sa-i dea batai mari de cap lui Constantin Deleanu. Spunem asta deoarece, la Harlau, Deleanu a inceput sa piarda deja unele procese deschise de Alecu Chitaru iar asta l-a speriat intr-atat de tare pe managerul Cotnari incat a cerut ca cercetarile penale sa se faca in alta parte. Asta in conditiile in care in dosarele DNA Iasi care se refera la fapte de coruptie, din zona, Deleanu este prezentat ca fiind cel care-i aproviziona cu vin pe magistratii din Harlau.

Dosare penale si procese civile

Dosarul care l-a ingrijorat cel mai tare pe Deleanu se afla inca in lucru atat la procurori cat si in stare de judecata la instantele civile. Este vorba despre cazul lui Dumitru Hamciuc din Cotnari, reprezentat de Alecu Chitaru. Dumitru Hamciuc a obtinut in anul 2003 in data de 24.07 titlul de proprietate pentru o suprafata de 1,381 ha vie aflata in administrarea SC Cotnari SA. Atat Primaria Cotnari cat si SC Cotnari SA au intarziat predarea terenului catre familia Hamciuc in conditiile in care dupa cum s-a vazut fusese emis un titlu de proprietate si mai mult decat atat obtinuse si o sentinta civila de retrocedare in anul 2007 la Tribunalul Iasi. Invocand faptul ca intre timp Agentia Domeniilor Statului a dechis un nou proces si a obtinut o anulare ”partiala” a titlului de proprietate din anul 2003, Deleanu a intarziat predarea suprafetei de vie. Mai mult decat atat, batranul s-a trezit ca, intr-o zi, angajati ai companiei Cotnari i-au distrus vita de vie de pe teren. In aceste conditii, batranul prin intermediul lui Alecu Chitaru a depus plangere penala, impotriva lui Constantin Deleanu si a SC Cotnari SA. Intre timp , batranul a murit dar lupta este continuata de mostenitorii sai care sunt reprezentati de Alecu Chitaru. „Pai, batranul s-a prapadit tot din cauza celor de la Cotnari care nu voiau sa-i dea proprietatea si i-au distrus si plantatia de vita de vie. Plangerea penala pentru furt si distrugere se afla la Parchetul Curtii de Apel Iasi. Solicitam despagubiri de 1 million de euro, acest scandal a dus la moartea batranului”, a declarat Alecu Chitaru.

Au dat vina pe un judecator

Pe langa plangerea penala, familia Hamciuc a deschis la instantele civile o serie de procese solicitand sa fie despagubita deoarece SC Cotnari SA i-a distrus plantatia de vie. In acelasi timp SC Cotnari SA a formulat o actiune in revendicare dar a pierdut. In plus, judecatorii din Harlau incepusera sa judece si o serie de chestiuni legate de dosarul penal deschis ca urmare a sesizarilor penale
facute de Chitaru in numele familiei Hamciuc. Acesta a fost momentul in care Deleanu a inceput sa faca cereri de stramutare, acuzandu-i pe judecatorii din Harlau ca sunt impartiali. „După respingerea de către Judecătoria Harlau a acțiunii S.C. „Cotnari ” S.A. având ca obiect revendicare, Hamciuc T. Dumitru prin același Chitaru , a formulat o acțiune în daune, solicitând contra valoarea producției pe ultimii 3 ani, deși nu este proprietarul terenului. Și culmea , dosarul a fost „repartizat” la același magistrat Daniel Chiriac. De aceea solicitam sa aprobati cererea de stramutare”, au aratat SC Cotnari SA si Constantin Deleanu in cererea de stramutare a proceselor depusa la Curtea de Apel Iasi. Aceasta cerere a fost depusa prin avocata companiei, cunoscuta Maria Aldea.

Chitaru: „Deleanu, milionarul in euro fuge de justitie”

Alecu Chitaru s-a prezentat la procesul in care Deleanu a cerut stramutarea dosarului. Chitaru a aratat ca lui Deleanu care este milionar in euro nu ar trebui sa-i fie frica de judecatorii din Harlau. ”Doamna presedinte va rugam sa aveti in vedere faptul ca obtinerea unei stramutari fara motive temeinice ar fi o mare nedreptate care ar avea consecinte grave asupra Judecatoriei Harlau iar oamenii de rand ar deveni suspiciosi si lipsiti de siguranta ca mai pot beneficia de o judecata dreapta deoarece cetateniii din comunele invecinate orasului Harlau stiu ca Deleanu Constantin este milionar in euro, daca lui Deleanu, judecatorii au curajul sa nu-i faca dreptate ei ce sa mai astepte la dreptate?”, a spus Chitaru in fata judecatorilor.

Incerca sa-si protejeze fiul?

Chitaru a mai aratat ca prin respectiva cerere de stramutare Deleanu ar fi incercat sa-l protejeze pe fiul sau Victor Deleanu. Asta deoarece proprietatea familiei Hamciuc ar fi fost distrusa in perioada in care terenul se afla in administrarea SC Casa de Vinuri Cotnari SA societate condusa de Victor Deleanu, fiul lui Constantin Deleanu. „Prin inscrisurile doveditoare obtinute de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi s-a constatat ca SC Cotnari SA nu are calitate procesuala deoarece in momentul in care s-a facut distrugerea si furtul, suprafata de 13.861 mp plantatie cu vita de vie pe rod se afla in administratia SC Casa de Vinuri Cotnari SA. Reprezentantul legal al SC Cotnari SA, director Deleanu Constantin a incercat sa induca in eroare instanta de judecata prezentand documente false prin care a incercat sa convinga instanta ca SC Cotnari SA este proprietara terenului care apartine defunctului Hamciuc Dumitru distrusa in totalitate din ordinul directorului SC Casa de Vinuri Cotnari SA, Deleanu Victor Ioan. Fiind deconspirat incearca sa aduca acuzatii nefondate judecatorului de caz”, a mai spus Chitaru.

Deleanu: „Era vie pusa de mine”

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Constantin Deleanu a spus ca acuzatiile de distrugere si furt nu au nici un temei si asta deoarece pe terenul revendicat de familia Hamciuc vita de vie fusese plantata de SC Cotnari SA. „Nu poti niciodata sa distrugi si sa produci cuiva paguba atunci cand defrisezi vita de vie pe care tu ai plantat-o. Ii eliberezi doar terenul pe care el semana rasarita, pe care sa ia subventie, dupa care o sa lase sa creasca buruianul de doi metri. Sa va prezinte un act prin care sa dovedeasca ca a cumparat butasi de vie”, a spus Constantin Deleanu pentru Dezvaluirea.ro.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.