Tanar si nelinistit cu salariu nesimtit. Directorul APIA nemultumit de salariul de 1.500 euro

11114

@ Sergiu Jitareanu, directorul sucursalei iesene a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura a dat in judecata institutia deoarece i-a diminuat leafa de la 2.000 euro la circa 1.500 euro @ Asta in conditiile in care Camera de Conturi a gasit nereguli si prejudicii la aceasta institutie iar inspectorii au dispus ca banii sa fie recuperati si de la Jitareanu

Directorul Agentiei de Plati si Plati si Interventie in Agricultura Iasi s-a prezentat astazi la Tribunal pentru a-si sustine procesul prin care a dat in judecata institutia la care lucreaza deoarece i-a scazut putin din salariul de 9.000 de lei pe care l-a incasat o buna perioada de timp. Scadereaa nu este foarte mare, de la 9.000 lei la circa 7.000 lei si a survenit ca urmare a schimbarilor legislative legate de plata contributiilor. Asta in conditiile in care suntem in Moldova iar firmele private care-si pot permite sa plateasca o leafa de 1.500 euro unui director se pot numara pe degete. Cu toate acestea Jitareanu care dupa cum s-a mai precizat, s-a prezentat astazi la Tribunal vrea sa fie platit tot cu 9.000 lei pe luna desi a demonstrat ca nu merita acest lucru. Cand spunem asta ne referim la raportul de control intocmit la APIA Iasi de Camera de Conturi care a constatat unele prejudicii financiare aduse institutiei si care a dispus ca banii statului sa fie recuperati si de la Jitareanu. Cu alte cuvinte APIA are de recuperate bani de la Jitareanu si cu toate acestea Jitereanu a dat in judecata institutia sa-I mareasca la loc salariul.

Ce a descoperit Curtea de Conturi

Astfel, Camera de Conturi i-a imputat lui Jitereanu printre altele suma de 143.533 lei si asta deoarece in anii anteriori a inchiriat un sediu de la o firma private pentru functionarea institutiei si nu a achitat chiria conform contractului. Firma a dat in judecata APIA Iasi si a executat institutia scotand din conturi suma de 613.457 lei. Numai ca din acesti bani suma de 143.000 lei reprezinta cheltuieli de judecata penalitati de intarziere bani pe care Curtea de Conturi considera ca ar trebui sa-i achite sefii APIA Iasi. De asemenea Curtea de Conturi a dispus reverificarea a circa 100.000 de dosare de plata a subventiilor. Asta deoarece inspectorii au gasit nereguli pe un esantion considerabil de dosare reverificate. Jitareanu a dat in judecata Camera de Conturi dar in acest process nu s-a dat inca o sentinta.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.