Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat la Antibiotice investitii de 1 miliard de euro în sănătatea ieșeană

450
Marcel Bolos, Raluca Turcan, Ioan Nani, Costel Alexe la Antibiotice
Marcel Bolos, Raluca Turcan, Ioan Nani, Costel Alexe la Antibiotice

@ Vicepremierul Raluca Turcan și Marcel Boloș ministrul Fondurilor Europene si Marcel Boloș ministrul Fondurilor Europeneau vizitat astazi SC Antibiotice SA din Iasi @ Cu aceasta ocazie cei doi au anuntat ca sanatatea ieseana va beneficia de investitii de euro de circa 1 miliard de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență fiind vorba despre Spitalul Regional de Urgenta -500 milioane euro, Institutul de Boli Cardiovasculare – 300 milioane euro, investitii de 80 milioane euro la Institutul de Oncologie si achizitii de peste 125 milioane euro in celelalte spitale

Sanatatea ieseana va beneficia in perioada urmatoare de investitii de aproape 1 miliard de euro, a anuntat azi vicepremierul Raluca Turcan in cadrul unei vizite pe care facut-o la SC Antibiotice SA Iasi impreuna cu Marcel Boloș ministrul fondurilor europene si Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi. „Ma bucur ca alaturi de presedintele Consiliului Judetean Costel Alexe am vorbit destul de aplicat despre sanatate. O sa punctez cateva proiecte mari de investitii  pe care ieșenii le așteaptă și în care își pun speranța ca vor fi sprijinite si devin realitate. Avem Spitalul Regional despre care guvernele anterioare au vorbit foarte mult dar guvernul PNL a adus finantarea si suntem in etapa de proiectare o investitie de 500 milioane euro. In acelasi timp avem doua mari investitii de institute de sanatate unul pe oncologie si altul pe boli cardiovasculare institute care vor fi finantate din Programul Național de Redresare și Reziliență pentru  ca reprezinta investitii pe de o parte in combaterea unor boli care genereaza decese dupa afectiuni prevenibile si pe de alta parte pentru ca sunt un numar foarte mare de pacienti care asteapta tratament in special pe partea de boli cardiovasculare. In acelasi timp astazi suntem in masura sa anuntam ca 125 milioane de euro va fi decontata pentru aparatura medicala si echipamente de protectie in combatarea infectarii cu SarsCov2. Este vorba despre proiecte depuse de autoritati publice locale din judetul Iasi”, a spus Raluca Turcan.

Cifre mai exacte despre investitiile la care a facut referire Raluca Turcan a oferit Marcel Bolos. ”Referitor la Planul National de Redresare si Rezilienta il felicit pe domnul Costel Alexe pentru ca prin demersurile pe care le-a facut judetul Iasi este pe primele locuri la investitii medicale. Discutam de trei mari obiective: Spitalul Regional cu o valoare de peste 500 milioane euro, Institutul de Boli Cardiovasculare cu o valoare de peste 300 millioane si Institutul de Oncologie care se va bucura de o investitie de 80 milioane euro”, a spus Marcel Boloș.

Guvernul este încântat de performantele SC Antibiotice SA

Ambii demnitari l-au felicitat pe Ioan Nani, directorul SC Antibiotice SA Iasi pentru performantele economice deosebite obtinute in ultimii ani de producatorul de medicamente. ”Îl felicit pe domnul director Nani si întreaga echipă de la Antibiotice Iași pentru cei 65 de ani de activitate pentru viață. Pentru noi vizita de astazi de la Antibiotice reprezinta un moment de bucurie  si de incredere pentru ca am vazut o companie mare, prospera si cu un plan de investiții extrem de ambitios. Planul de investitii al acestei companii trebuie sa mearga umar la umar cu planul de sanatate pe care Guvernul viitor si-l propune. Planul nostru de guvernare prevede cresterea consumului de medicamente generice  si biosimilare decontate de la bugetul de stat si o reeavaluare a Agentiei Medicamentului  care intr-adevăr sa stimuleze noi terapii inovative. Aici la Antibiotice Iasi  exista o mare resursa de dezvoltare prin finantarea pe  fondul de coeziune a unor proiecte de cercetare ample de dezvoltare a procedurilor inovative. Avem convingerea ca intreaga echipa de la Antibiotice va putea sa beneficieze si sa foloseasca aceasta oportunitate pe care noi am creat-o impreuna cu presedintele Klaus Iohannis”, a mai spus Raluca Turcan.

Marcel Boloș a precizat ca SC Antibiotice SA are 110 cercetatori iar valoarea anuala a exportirilor ajunge  150 milione lei dintr-o cifra de afaceri de 350 milioane lei.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.