O judecătoare s-a plâns că este hărțuită de iubita unui ofițer SRI. Cum s-a ajuns de la un banal caz de gelozie la un dosar penal

2627
Judecatoria Iasi
Judecatoria Iasi

@ Chiar dacă intriga pare mai degrabă desprinsă dintr-o telenovelă procurorii ieseni de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au considerat ca s-a comis o infractiune si astfel au finalizat cu un rechizitoriu dosarul penal, nr.7395/P/2020 @ O iesenca, medic stomatolog a fost trimisa in judecata deoarece ar fi hartuit din gelozie o judecatoare de la sectia civila a Judecatoriei Iasi @ Femeie bănuia ca judecatoarea îi face curte iubitului sau, ofiter SRI @ Cazul surprinde prin rapiditatea cu care s-au miscat politistii, procurorii si colegii judecatori ai doamnei magistrat pentru a pedepsi „faptuitoarea”

O banală poveste de gelozie s-a transformat intr-un dosar penal finalizat in doi timpi si trei miscari. Victima, judecatorul A.A de la sectia civila a Judecatoriei Iasi a depus plangerea la data de  10 iulie 2020 iar ”faptuitoarea” N.A.M a fost trimisa retinuta o noapte si trimisa in judecata in mai putin  de doua luni, pe 2 septembrie 2020 adica in mai putin de doua luni. Intr-o speta asemanatoare in care victimele sunt niste jurnalisti printre care si subsemnatul (ne-au fost aruncate inclusiv fecale pe masini), acelorași procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi le-a luat doi ani sa-l trimita in judecata pe faptuitorul, Mircea Rotariu. Este lesne de inteles ca in speta de fata lucrurile s-au miscat ceva mai repede deoarece victima este o judecatoare care ar fi fost hartuita de o femeie care banuia ca magistratul îi facea curte iubitului sau, un ofiter SRI. Vom anomiza numele protagoniștilor, le vom da numai initialele avand in vedere profesiile lor si faptul ca sunt chestiuni care tin mai mult de viata lor privata.

Totul a plecat de la niste like-uri pe Facebook

Totul a inceput in luna iunie 2020 cand medicul stomatolog N.A.M ar fi aflat de la niste prieteni ca iubitul sau ofiterul SRI J.E ar fi primit mai multe like-uri la mai multe postari de pe Facebook de la judecatoarea A.A. Potrivit unor surse cei doi au si fost colegi de serviciu deoarece inainta sa intre in magistratura, judecatoarea ar fi lucrat la SRI. De la aceste postari, medicul a facut o adevarata criza de gelozie si a incercat sa o contacteze  pe judecatoare atat telefonic cat si prin intermediul Facebook sau la serviciu penru a sta de vorba cu ea. Impreuna cu un complice care de asemenea a si fost trimis in judecata medicul a creat niste conturi cu identitate falsa pe Facebook si a contactat-o pe judecatoare prin intermediul aplicatiei messenger adresandu-i injurii. „La data de 10.07.2020 numita A.A  judecator in cadrul judecatoriei Iași a sesizat organele de Politie din cadrul IPJ Iasi cu privire la faptul  ca la data de 26.06.2020 si 9.07.2020 o persoana necunoscuta i-a adresat amenintari in sensul ca ii va denigra imaginea ca ii va  face plangere la Consiliul Superior al Magistraturii sau ca o va astepta in fata locuintei daca nu va inceta o presupusa relatie amoroasa cu numitul .J.E”, se arata in rechizitoriul (foto) procurorilor.

rechizitoriu
rechizitoriu

A cautat-o si la Judecatorie

„La data de 26.06.2020, prin intermediul retelei de socializare Facebook de pe contul Calin Daniel i-a transmis persoanei vatamate diverse masaje cu caracter obscen si insultator  pe fondul unei presupuse relatii amoroase dintre persoana vatamata si numitul J.E”, se arata in rechizitoriu. Mai departe procurorii arata ca pe 8.07.2020 ar fi fost contactat printr-un intermediar ( complicele trimis in judecata in acest dosar) pe tatal judecatoarei pentru a-i cere numarul de telefon al acesteia iar ulterior amenintarile ar fi continuat pe Facebook. „La data de 9.07.2020, prin intermediul retelei de socializare Facebook de pe contul George Emilian Ene i-a transmis persoanei vatamate A.A diverse mesaje cu caracter obscen si insultator afirmand ca o va cauta la domiciliu, la tatal sau si la sora sa daca nu va discuta cu ea. „La data de 9.07.2020 in jurul orei  11.30 s-a deplasat la sediul Judecatoriei Iasi unde persoana vatamata A.A isi desfaoara activitatea incercand sa convinga  lucratorii din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi sa o lase sa discute cu persoana vatamata o chestiune personala”, se mai arata in rechizitoriu.

De asemenea in rechizitoriu se mai consemnează că în zilele de 12 si 13 iulie 2020, N.A.A  a sunat-o de doua ori pe judecatoare fara sa vorbeasca cu aceasta. In sfarsit in data de 14 iulie N.A.A s-ar fi deplasat din nou la Judecatoria Iasi pentru a sta de vorba cu judecatoarea dar de asemenea nu a reusit sa treaca de jandarmi.

Dosarul a fost trimis spre judecare, la o judecatorie de pe raza Curtii de Apel Iași la data de 3 septembrie 2020 si a trecut de Camera Preliminara dupa o luna adica intr-un timp foarte scurt avand in vedere ca alte dosare nu intra in judecata pe fond nici dupa 2 ani de la momentul sesizarii instantei cum ar fi dosarul de coruptie al medicului Grigo Tinica (vezi aici). Deci cand este vorba despre VIP-uri, medici, magistrati etc. justitia schimba vitezele.  Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.