O nouă ispravă a Mafiei Imobiliare! Funcționari corupți au recepționat blocul Rivers Towers înainte de finalizare. Documente

5834
Complexul River's Towers
Complexul River's Towers

@ O altă recepție in fals efectuată de primărie dupa modelul celei din Tătarasi a blocului lui Chescu, ilegalitate care a dus la trimiterea in judecata a primarului Mihai Chirica și a subalternilor săi @ De aceasta dată, ilegalitatea s-a petrecut in cartierul Rivers Towers dezvoltat de basarabeanul Alexandru Palii @ Primăria a efectuat recepția finala a primului bloc din acest complex imobiliar deși lucrările erau departe de finalizare @ Alexandru Palii tace și nu vrea să spună cum a reușit acest lucru @ Nici Poliția Locala, entitatea care a afectuat recepția nu ne oferă un răspuns @ Din partea Inspectoratului de Stat în Constructii pentru receptia finala a semnat Carmen Mușat, condamnata tot pentru fals intr-un dosar de corupție @  Presa locala a mai arătat ca la Rivers Towers nu sunt suficiente locuri de parcare si nu au spatiile verzi prevazute in proiect @ S-a vorbit de o șpagă uriașă dată la primarie pentru ca în schimb, funcționarii sa tolereze ilegalitațile din proiect

Rețeta recepției in fals, ilegalitate care a dus la trimiterea in judecata de catre DNA a primarului municipiului Iași, Mihai Chirica și a unor funcționari din subordine a fost aplicată și la blocurile River’s Towers din zona Tudor Vladimirescu – Metalurgie. Potrivit unor surse și complexul River’s Towers se află în centrul unei anchete de corupție care se refera inclusiv la faptul ca șefi ai municipalitatii au încasat o mită uriașă pentru a închide ochii la faptul că acest complex imobiliar nu respectă proiectul, nu are suficiente locuri de parcare, nu are spații verzi etc (vezi aici). În ediția de astăzi vom arăta ca ilegalitățile au inceput odata cu construirea primului bloc din acest complex de 4 turnuri. Recepția finala a acestui bloc s-a făcut inainte ca lucrările să fie finalizate. Unul dintre constructorii care lucrau la acest bloc ne-a pus la dispoziție situațiile de lucrări (foto) care atestă faptul că imobilul era în curs de edificare în momentul în care funcționari de la Primăria Iași și de la Inspectoratul de Stat în Construcții au semnat pentru recepția finală.

Recepționat în timp ce se lucra

Astfel, pentru blocul A1 din complexul River’s Towers, Primăria Iași a emis autorizația nr. 399 din 13.04.2018. Procesul verbal pe care îl prezentăm în fotocopie a fost semnat la data de 14.08.2019 și este semnat de dezvoltatorul Alexandru Palii în calitate de reprezentant al firmei beneficiare Lastor Invest, de Carmen Mușat reprezentant al Inspectoratului de Stat în Constructii dar și de Daniela Vasiliu, reprezentant al Primăriei Iași detașata în perioada respectivă la Poliția Locală (entitatea care se ocupa de edificările din municipiu). Recepția a fost efectuată în condițiile în care încă se efectuau lucrări la fațadă, tencuieli exterioare, izolație termică etc. Firma care realiza lucrările ne-a pus la dispoziție situațiile de lucrari care arată că blocul era inconjurat de schele iar lucrarile erau in toi. Atașăm acestui articol, in fotocopie situațiile de lucrări respective. Contactat telefonic Alexandru Palii nu a comentat. Nici Politia Locala nu ne-a oferit un raspuns.

Semnat de o funcționară condamnată pentru fals

De notat ca din partea Inspectoratului de Stat în Constructii, procesul verbal de recepție finală a fost semnat de Carmen Mușat, trimisă in judecata de DNA Iași, în data de 12 decembrie 2014 pentru savârșirea infracțiunilor de fals intelectual și complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Carmen Mușat a fost condamnata definitiv in iunie 2018 la un an de inchisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Mușat a fost trimisă in judecata de asemenea pentru ca a semnat un proces verbal de recepție finală pentru un drum pe care comuna Mironeasa din judetul Iași l-a asfaltat cu fonduri europene. Procesul verbal de receptie finală a fost semnat in conditiile in care lucrarile nu erau gata. Să reamintim că primarul Mihai Chirica și functionari din subordine au fost trimiși in judecata recept pentru ca au edificat in fals blocul construit de firma afaceristului Gheorghe Cheșcu in Tătarasi. Aceștia au atestat că blocul respecta autorizatia în condițiile în care avea trei etaje în plus.

Cutremur pe piața imobiliară din Iași. Cerere de insolvență pentru blocurile Rivers Towers

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.