Scandal de pomină, pe o stradă din Iași! O mamă și fiii ei, pedepsiți după o tentativă de omor! (EXCLUSIV)

559
Crima, in Iasi
Crima, in Iasi

@ Scandal de pomină, pe o stradă din Iași: o mamă și fiii ei au fost pedepsiți după o tentativă de omor @ Astfel, vineri, 23 iunie 2023, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Dumitru B. la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 4 ani şi 6 luni, pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice @ În același dosar, Viorel Constantin Bîrsan a primit o pedeapsă de 7 ani și 5 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice, în vreme ce mama acestuia, Ileana Bîrsan, a fost condamnată la 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru influenţarea declaraţiilor, în formă continuată, și ameninţare, în formă continuată

Scandal de pomină, pe o stradă din Iași: o mamă și fiii ei au fost pedepsiți după o tentativă de omor! Așadar, vineri, 23 iunie 2023, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Dumitru B. la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 4 ani şi 6 luni, pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În același dosar, Viorel Constantin Bîrsan a primit o pedeapsă de 7 ani și 5 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice, în vreme ce mama acestuia, Ileana Bîrsan, a fost condamnată la 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru influenţarea declaraţiilor, în formă continuată, și ameninţare, în formă continuată. Instanța i-a obligat pe inculpați și la plata unor despăgubiri în valoare totală de aproximativ 36.000 de lei.

 

Scandal de pomină, pe o stradă din județul Iași!

 

Demn de remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor 3 a început pe data de 11 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Ileana Bîrsan, Viorel Constantin Bîrsan și Dumitru B. Anchetatorii ieșeni au afirmat că Ileana Bîrsan, Viorel Constantin Bîrsan și Dumitru B. au intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 4 ani. Potrivit procurorilor, totul a pornit de la un scandal spontan.

„Pe 30 martie 2019, pe drumul public din satul Buzdug, comuna Dagâța, județul Iași, în fața unui magazin, după ce inculpatul C.V.B. i-a pulverizat spray lacrimogen în față persoanei vătămate M.V., inculpatul D.B. l-a lovit pe acesta din urmă cu un topor în cap, aceste acțiuni conjugate având potențialul suprimării vieții victimei”, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

 

Ieșeanca Ileana Bîrsan, judecată pentru amenințare

 

Anchetatorii au mai susținut că împrejurarea că nu s-a produs suprimarea vieții victimei este consecința circumstanțelor anterioare și posterioare comiterii agresiunii, independente de voința inculpaților.

„Persoana vătămată a avut un fes de lână pe cap, a ținut capul aplecat, la fața locului s-au aflat și se îndreptau mai multe persoane, care i-au acordat ajutor victimei, chemând un echipaj de Ambulanță. Actele de violență s-au consumat pe un drum public, provocând tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în perioada aprilie – mai 2021, inculpata I.B. a contactat-o telefonic pe o martoră și i-a adresat amenințări cu acte de violență, de natură a-i provoca o stare de temere, precum și injurii, cu scopul de a o intimida pentru a nu mai da declarații organelor de Poliție în legătură cu faptele reținute în sarcina celor 2 inculpati. Pe 20 mai 2021 a amenințat aceeași martoră, în același scop, prin blocarea cu o căruță a drumului de acces către municipiul Roman”, au încheiat procurorii ieșeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.