Percheziţii la Iaşi, într-un dosar de trafic de minori! Firma lui Morel Bolea, vizată de procurori

710
montaj deschidere Morel Bolea, fetele si casa
montaj deschidere Morel Bolea, fetele si casa

@ Pe 9 noiembrie 2022, procurorii DIICOT şi polițiștii au efectuat 5 percheziţii în municipiul Iași @ Potrivit unor surse juridice, percheziţii în municipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor firme, printre care şi cea a lui Morel Bolea @ Dosarul vizează comiterea infracțiunii de trafic de minori, fiind identificate deocamdată 5 victime

Miercuri, 9 noiembrie 2022, procurorii DIICOT şi polițiștii au efectuat 5 percheziţii în municipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. Surse judiciare susţin că, în cauză, este vizată firma afaceristului Morel Bolea, cel care organizează diverse evenimente de modă sau artistice cu diferite tinere.

„Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional)”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

Cinci victime au fost identificate de anchetatorii ieşeni

Oamenii legii spun că, până în acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate.

„Activitatea beneficiază de sprijinul unei organizații non-guvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane.Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, au încheiat oamenii legii. Surse judiciare afirmă că ar fi vizată firma lui Morel Bolea, afaceristul care deţine societatea Kasta Morrelly. Aceleaşi surse afirmă că Bolea a fost chemat la audieri pentru a răspunde la o serie de întrebări legate de activitatea firmelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.