Primaria va afectua un studiu pentru fluidizarea traficului din oras

1541

@ Acest studiu va fi efectuat de municipalitate in parteneriat cu Universitatea Tehnica @ „Ne vom concentra in special pe zonele cele mai aglomerate. Asfel, vom putea lua decizii aplicate pentru crearea de sensuri unice, a benzilor de rulare dedicate transportului public, transformarea unor spatii circulabile in spatii pietonale”, a spus astazi, primarul Mihai Chirica

Municipalitatea ieseana va efectuat in perioada urmatoare un studiu de fluidizare a traficului. Acest studiu va fi efectuat in parteneriat cu Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi – Facultatea de Mecanica cu care a fost semnat deja un acord de parteneriat. Primarul Mihai Chirica a precizat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca acordul de colaborare are in vedere efectuarea de catre Centrul de Cercetare pentru Siguranta Rutiera din cadrul facultatii, coordonat de conf.univ.dr.ing. Lidia Gaiginschi, noul prorector al TUIAȘI, a mai multor studii și analize de trafic. „Odata cu preluarea mandatului de prorector de catre doamna conf.univ.dr. Gaiginschi, am avut o discutie cu dumneaei in vederea incheierii unui protocol de colaborare pentru o perioada de cel putin 12 luni, in care sa implicam specialiștii in trafic. Vorbim de tinerii care se pregatesc in cadrul Facultatii de Mecanica, unde exista și aceasta specializare de Siguranta Rutiera, destul de rar intalnita la nivelul Romaniei, dar de care este nevoie avand in vedere ca a crescut foarte mult parcul auto in toate orașele tarii. Prin aceasta colaborare se vor face studii pe baza carora municipalitatea sa poata lua decizii aplicate pentru crearea de sensuri unice, a benzilor de rulare dedicate transportului public, transformarea unor spatii circulabile in spatii pietonale și optimizarea traseelor pentru vehiculele de mare tonaj. Sunt cateva dintre temele pe care le-am trecut in acest acord de cooperare, pentru care am alocat o suma de 300.000 de lei, raportat la o perioada de un an de zile”, a precizat primarul Mihai Chirica.
Reamintim ca studentii Facultatii de Mecanica, sub indrumarea unor cadre didactice, au efectuat in perioada 3-10 iunie 2015, in cadrul dezvoltarii Planului de Mobilitate Urbana Durabila pentru Polul de Creștere Iași, anchete și recensamant de trafic, in colaborare cu Primaria Municipiului Iași și Politia Rutiera. Informatiile obtinute in cadrul acestor anchete au fost utilizate de municipalitate.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.