Afaceristii din dosarul „Sex cu minore” vor sa se vada din nou cu fetele

2512

@ Cerere suprinzatoare a afaceristilor ieseni condamnati la inchisoare pentru ca au facut sex si cu fetite de 3 ani @ La Curtea de Apel, in incercarea de a scapa de inchisoare afaceristii au cerut prin avocati reaudierea unui numar de 10 fete dintr-un numar total de 15 victime

Cerere suprinzatoare in dosarul celor 4 afaceristi ieseni condamnati ca au facut sex cu minore printre care si tinerede 13 ani. Dosarul se judeca acum in apel la Curtea de Apel Iasi iar afaceristii spera sa scape astfel de pedepsele cu inchisoarea primite la Tribunal. Pentru a scapa de aceste pedepse la ultimul termen de judecata acestia au solicitat sa fie reaudiate 10 dintre fetele care au fost abuzate de acesti afaceristi respectiv Nicusor Cosuta, patroul Pizzeriei Nico din Nicolina, Cornel Hitruc patronul restaurantului Familial din Alexandru, Dorin Cohal si Daniel Onofriciuc. Instanta a admis cererea formulata de afaceristi prin avocat si astfel 10 din cele 15 victime vor fi rechemate in instanta. Este greu de banuit ce vor afaceristii sa le intrebe pe aceste fete in conditiile in care in timpul urmaririi penale acestea au facut o serie de marturii terifiante. Aceste marturii au fost prezentate de Dezvaluirea.ro in editia din data de 22 octombrie 2018 in articolul cu titlul „Marturii din Sodoma. Sentinta afaceristilor care organizau orgii sexuale cu copile de 12 ani„.

Care au fost pedepsele

Reamintim ca la finalul procesului de la Tribunal, cea mai grea pedeapsa a primit-o Nicusor Cosuta patronul Pizzeriei Nico si asta deoarece acesta a avut ideea de a organiza primul aceste orgii in vila sa din Pietrarie. „Retine instanta ca toate victimele au intretinut relatii sexuale cu ceilalti barbati in afara lui Nicusor Cosuta fie la indemnul acestuia fie in urma solicitarii acestora”, au consemnat judecatorii in sentinta de condamnare. Dorin Cohal s-a ales cu 7 ani de inchisoare, Cornel Hitruc patronul restaurantului Familial de la baza pasarelei Alexandru cel Bun a primit 6 ani de inchisoare iar afaceristul Ionel Daniel Onofriciuc, patronul firmei Dan Mixt SRL s-a ales cu 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare. Initial acestia au fost trimisi in judecata si pentru savarsirea de afaceristi a infractiunii de trafic de minori insa judecatorii au considerat ca sunt probe suficiente doar pentru a dovedi infractiunea de act sexual cu un minor. Anchetatorii au identificat si audiat in calitate de parti vatamate 15 tinere care au intretinut relatii sexuale cu inculpatii sau cu partenerii acestora de afaceri. Dintre acestea, opt tinere aveau varste cuprinse intre 12 si 14 ani la momentul in care au fost racolate, iar alte sapte aveau intre 15 si 17 ani. Alte fete care au participat la petreceri nu au putut fi identificate sau nu au putut fi audiate pentru ca erau plecate din tara. Cei 4 au fost condamnati si la plata unor despagubiri civile si la achitarea cheltuielilor judiciare dupa cum urmeaza: Nicusor Cosuta- 22.000 euro despagubiri civile si 20.000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, Dorin Cohal- 18.000 euro despagubiri civile si 20.000 llei cheltuieli judiciare avansate de stat, Corneliu Hitruc – 12.000 euro despagubiri civile si 20.000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, Ionel Onofriciuc – 4.000 euro despagubiri civile si 20.000 lei cheltuieli judiciare.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.