Consilierul lui Chirica și-a construit ditamai pensiunea la munte. A ridicat ilegal și hotel în centrul Iașului

2384
pensiunea Eisenau - Vlad Nedelcu-Mihai Chirica
pensiunea Eisenau - Vlad Nedelcu-Mihai Chirica

@ Vlad Nedelcu, fostul consilier local PSD și consilier personal al primarului Iașului, Mihai Chirica și-a inaugurat recent o pensiune cu 30 de locuri de cazare în localitatea Prisaca Dornei @ Întrebat de jurnaliștii Dezvăluirea.ro cât l-a costat ‘’investiția’’ Vlad Nedelcu a spus că nu știe @ Același, Vlad  Nedelcu a ridicat ilegal un hotel la câțiva metri de Piața Unirii, pe strada 14 decembrie

Șmecherilor care s-au aciuat în jurul primarului Iașului, Mihai Chirica le merge din ce în ce mai bine. După ce și-a construit ilegal un hotel în centrul municipiului Iași, la câțiva metri de Piața Unirii, fostul consilier PSD, Vlad Nedelcu și-a inaugurat și o pensiune cu 14 camere și 30 de locuri de cazare, o clădire pe trei nivele, la munte, în localitatea Prisaca Dornei. Se numește pensiunea Eisenau care și-a lansat deja ofertele de Revelion. Se poate vedea din fotografiile realizate de jurnaliștii Dezvăluirea.ro că este vorba despre o investiție considerabilă, cel puțin câteva sute de mii Euro. Întrebat de jurnaliștii Dezvăluirea.ro ce sumă a investit în această pensiune Vlad Nedelcu a spus că nu știe. ‘’Am făcut-o în 7 ani, nu știu cât am cheltuit. Eu nu mai sunt în politică de ce vă interesează?. Am ridicat-o încet, încet, cărămidă cu cărămidă’’, a spus Vlad Nedelcu.

Problema este că în urmă cu 7 ani, când a cumpărat terenul și o clădire în amenajare la Prisaca Dornei, Vlad Nedelcu era în politică. În declarațiile de avere ale lui Vlad Nedelcu, la rubricile privind banii de care dispunea figura ca avea de recuperat vreo 52.000 euro de la mama lui, Narciza Nedelcu, fosta directoare a OCPI Iași, trimisă în judecată pentru corupție (a scăpat prin prescripție) și suma de 573.000 de la firma acesteia. Acesta deținea în perioada în care era politician mai multe terenuri și clădiri. La Prisaca Dornei, Vlad Nedelcu a cumpărat in 2017, un teren de 2.400 mp și fundația unei clădiri de 600 mp. Acesta a fost consilier local PSD, în perioada 2016-2012. Vlad Nedelcu, a trădat și a continuat să voteze proiectele lui Mihai Chirica și după luna fabruarie 2018 când primarul Iașului a fost exclus din PSD. Vlad Nedelcu a votat chiar și planurile urbanistice scandaloase care au intrat recent în vizorul  DNA. După ce și-a terminat mandatul de consilier local, Vlad Nedelecu a fost o perioadă consilier personal al primarului Mihai Chirica.

Chirica l-a lăsat să-și ridice ilegal un hotel în centru

Pentru susținerea acordată în Consiliul Local, Chirica l-a lăsat pe Nedelcu să-și ridice ilegal un hotel în centrul Iașului, pe strada 14 decembrie 1989. Nedelcu a cumparat in anul 2016 o casă veche și a solicitat de la primărie o autorizație pentru reparații capitale. Nedelcu nu a solicitat autorizație pentru o clădire noua și nici pentru amenajarea unui hotel. În data de 27.09.2017, Primaria Iasi i-a emis lui Nedelcu autorizatia nr. 955 pentru ‘’Reparații capitale imobil existent pe teren proprietate și transformare pod existent în spatiu de locuit. Imobil deținut în baza contractului de vânzare-cumpărare nr.1937/28.07.2016’’. Alesul PSD nu a ținut cont de această autorizație, a demolat clădirea veche și a ridicat alta cu 2 etaje pe care a transformat-o în hotel.

hotel Nedelcu
hotel Nedelcu

Chirica nu a făcut nimic pentru a sancționa această ilegalitate. Cetățeni amărâți care și-au ridicat un gard sau o anexă judecătorească fără autorizație au fost dați în judecată de Primăria Iași pentru a le fi demolate amenejările făcute fără aprobare. Hotelul lui Nedelcu a fost finalizat și funcționează. Chirica nu s-a atins de Nedelcu. Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut o plângere penală care nu a avut nici un efect. Nici procurorii nu l-au deranjat pe Nedelcu. Deci, Vlad Nedelcu a avut bani să ridice un hotel în centrul Iașului și o pensiune la munte. Nouă nu a vrut să ne spună de unde a avut bani. ‘’Adică, tu crezi că eu am luat șpagă, că am votat planurile urbanistice ale dezvoltatorilor?’’, ne-a întrebat retoric Nedelcu.

 

I-am răspuns că nu putem afirma asta fără probe.

Un consilier PSD a ridicat fara autorizatie un hotel in centrul Iasului. Pentru ca el poate!

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.