Înjunghiat în cap în faţa unei biserici din Iaşi! Agresorul, liberat din puşcărie după ce fusese condamnat pentru omor!

463
Un barbat cu un cutit in mana
Un barbat cu un cutit in mana

@ Un bărbat a fost înjunghiat în cap în faţa unei biserici din Iaşi @ Agresorul fusese liberat din puşcărie după ce fusese condamnat pentru omor şi tentativă de omor @ Ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Constantin Butnaru la 15 ani de temniţă, pentru tentativă de omor calificat @ De asemenea, individul trebuie să achite despăgubiri de 18.000 de euro şi 2.000 de lei

Un bărbat a fost înjunghiat în cap în faţa unei biserici din Iaşi! Agresorul fusese liberat din puşcărie după ce fusese condamnat pentru omor şi tentativă de omor!

Ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Constantin Butnaru la 15 ani de temniţă, pentru tentativă de omor calificat. De asemenea, individul trebuie să achite despăgubiri de 18.000 de euro şi 2.000 de lei.

Înjunghiat în cap în faţa unei biserici din Iaşi!

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al lui Constantin Butnaru (65 de ani) a început pe data de 9 decembrie 2022. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor calificat.

„Pe 19.11.2022, în jurul orei 18:40, fiind condamnat anterior pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor şi a unei tentative la infracţiunea de omor, pe fondul unui conflict spontan, în timp ce se afla în parcarea Bisericii Sf. Voievozi, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnul şi cu un cuţit tip briceag în zona feţei şi a corpului, provocându-i multiple plăgi tăiate faciale şi înjunghiate, în zona geniană dreapta, frontal dreapta, temporală dreapta, a hemitoracelui drept şi în zona pectorală stângă anterioară, ce au necesitat 14-15 zile pentru vindecare”, au spus anchetatorii ieşeni.

Agresorul a recunoscut totul în instanţă

În perioada în care a fost căsătorit, agresorul obişnuia să aibă un comportament agresiv fizic şi verbal cu soţia sa, în special pe fondul consumului de alcool, astfel că, la acea vreme, i-a aplicat soţiei sale lovituri cu o bardă şi o tigaie în zona capului şi a mâinilor, fiind condamnat la o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Din acest motiv, soţia a divorţat de inculpat în anul 1991.

„După ce a fost liberat condiționat, ieşeanul a săvârşit o nouă infracţiune de omor (consumat) în anul 1997, de data aceasta suprimându-i viaţa cumnatului său, prin aplicarea de lovituri cu cuţitul, fiind condamnat la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. După ce a fost liberat condiţionat, în anul 2013, individul a reluat legătura cu fosta soţie, locuind la aceasta până în anul 2018, când s-au despărţit”, au constatat oamenii legii.

Apărarea ieşeanului şi acesta personal au învederat, încă de la primul termen al procesului faptul că acesta recunoaște săvârşirea faptei imputate. De fapt, anchetatorii au stabilit că întreg conflictul a iybucnit pe fondul consumului de alcool şi după câteva cuvinte schimbate de agresor şi victimă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.