Ziua „Z” pentru primarii Iaşului, Chirica şi Nichita! Cei doi ar putea scăpa azi de dosarul „Skoda”!

1136
Nichita si Chirica la lucrari modernizare linii de tramvai4
Nichita si Chirica la lucrari modernizare linii de tramvai4

@ Astăzi este ziua în care fostul primar Gheorghe Nichita şi actualul primar al Iaşului, Mihai Chirica, ar putea scăpa de dosarul intitulat generic „Skoda” @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Bârlad ar putea pune punct cazului penal pentru împlinirea termenului de prescripţie

Astăzi este ziua „Z” pentru fostul edil Gheorghe Nichita şi actualul primar al Iaşului, Mihai Chirica. Asta, deoarece magistraţii din cadrul Judecătoriei Bârlad ar putea pune punct dosarului intitulat generic „Skoda”.

Asta, deoarece ar fi intervenit prescripţia răspunderii penale. Rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii bârlădeni sau dacă aceştia vor mai amâna cauza, pentru a analiza cu atenţie ce urmează să se întâmple în acest dosar penal.

Edilii, acuzaţi alături de alţi funcţionari în dosarul „Skoda”

Amintim că dosarul „Skoda” a fost strămutat la Judecătoria Bârlad. Unii inculpaţi au invocat prescrierea răspunderii penale, având în vedere că cele mai multe fapte incriminate de procurori ar fi fost comise în urmă cu aproape un deceniu. În urmă cu peste un an, 5 șefi din cadrul municipalității ieșene au fost trimiși în judecată. Pe lângă Chirica şi Nichita, directorul executiv al Direcției Tehnice Dumitru Petru Tomorug, șefa Serviciului Juridic din Primărie Doina Florescu și fostul șef al Serviciului Administrativ Costică Eugen Chișcă sunt acuzați de abuz în serviciu.

„În anul 2013, inculpații au demarat o procedură de achiziție nelegală, procedură în baza căreia, pe 16 mai 2013, Municipiul Iași a încheiat 4 contracte de leasing operațional, în calitate de utilizator, având ca obiect 3 autoturisme marca Skoda Octavia și unul Skoda Superb, cu toate că, la acel moment, le era interzisă autorităților și instituțiilor publice preluarea în leasing de autoturisme. Durata contractului a fost de 4 ani. Prin respectiva achiziție, s-a cauzat o pagubă bugetului local al Municipiului Iași în cuantum de 503.482 de lei”, au subliniat procurorii.

Mihai Chirica era viceprimar în acea perioadă

Anchetatorii au adăugat că Mihai Chirica, în calitate de viceprimar al municipiului Iași, înlocuitor de drept al primarului, ar fi încălcat legislația.

„În perioada februarie – mai 2013, inculpatul Mihai Chirica a aprobat mai multe acte prin care se solicita «achiziționarea a 4 autoturisme cu un grad de operativitate ridicat și dotate corespunzător», aprobând ulterior și Caietul de sarcini privind furnizarea a 4 autoturisme prin leasing operațional, document în conținutul căruia au fost inserate specificații tehnice proprii unui anume producător și unei anume mărci, respectiv ale mărcii Skoda. Totodată, inculpatul Gheorghe Nichita a aprobat mai multe acte în vederea achiziționării celor 4 autoturisme și a semnat în numele unității administrativ-teritoriale Municipiul Iași (în calitate de utilizator), contractele de leasing operațional în baza cărora au fost plătite ratele de leasing până la zi”, au adăugat anchetatorii.

Aceştia au spus că ceilalţi inculpaţi din dosar au contribuit la activitatea infracţională amintită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.