Sentinţă-şoc, la Iaşi! Un tânăr acuzat de tentativă de omor, achitat! (EXCLUSIV)

1406
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Judecătorii ieşeni au emis recent o sentinţă-şoc @ Magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au achitat zilele trecute pe David Tiugă pentru tentativă de omor @ Motivul invocat de judecători este cel al legitimei apărări

Sentinţă-şoc, emisă recent de judecătorii ieşeni! Un tânăr acuzat de tentativă de omora fost achitat pentru legitimă apărare. Astfel, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au achitat zilele trecute pe David Tiugă pentru tentativă de omor.

„Instanţa îl achită pe inculpatul David Tiugă, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, constatând că inculpatul a acţionat în stare de legitimă apărare”, au menţionat judecătorii ieşeni.

David Tiugă, achitat printr-o sentinţă-şoc pentru tentativă de omor

Pe lângă achitare, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins şi pretenţiile părţii vătămate din dosar. „Instanţa respinge acţiunile formulate în cauză de către părţile civile Emanuel S. şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, din Iaşi. Constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul David Tiugă, dispoziţie executorie”, au adăugat judecătorii ieşeni.

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta urmând a fi contestată, cel mai probabil, de procurori şi de partea vătămată. În această eventualitate, urmează ca magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi să decidă ce se va întâmpla în continuare în acest caz.

Ieşeanul fusese reţinut şi arestat după incident

Procesul lui David Tiugă a început pe data de 24 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor. Asta, după ce tânărul din judeţul Iaşi a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv în perioada 6 mai 2021 – 14 februarie 2022. Mai apoi, Tiugă a fost pus sub control judiciar. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, David Tiugă ar fi fost implicat într-un conflict spontan cu Emanuel S., pe care l-ar fi lovit. În urma incidentului, acesta din urmă a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, cu mai multe leziuni.

Medicii ieşeni au concluzionat că viaţa victimei a fost pusă în pericol de leziunile suferite. În urma incidentului, David Tiugă a fost săltat, dus la audieri, reţinut, iar, mai apoi, arestat preventiv. Numai că, pe tot parcursul anchetei şi al procesului, ieşeanul şi-a susţinut nevinovăţia, arătând că, de fapt, s-ar fi aflat în legitimă apărare şi că el ar fi fost cel atacat. În general, judecătorii din România emit foarte greu sentinţe de achitare pentru legitimă apărare, deoarece aceasta este foarte greu de stabilit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.