Cel mai mare dosar de evaziune din Moldova, cu 100 milioane prejudiciu, facut praf in instanta

2310

@ Lovitura umilitoare pentru procurorii DIICOT @ Dosarul considerat ‘’cel mai mare dosar de evaziune din Moldova cu 32 persoane fizice  si 24 societati comerciale, cu un prejudiciu de 100.000.000 lei a fost restituit procurorilor pentru refacerea cercetarilor

‘’Cel mai mare dosar de evaziune din Moldova’’ s-a poticnit in fata instantei de judecata. Astfel, dosarul de frauda in care au fost trimise in judecata 32 de persoane si 24 de societati comerciale si s-a estimate un prejudiciu de 100.000.000 lei la bugetul statului a fost restituit de Tribunalul Iasi catre DIICOT Vaslui pentru refacerea cercetarilor.’’Restituie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui cauza privind pe inculpaţii: Coşerariu Radu Lucian, Boca Emanoil Petruţ, Rapan Anamaria, Blaga Viorel, SC Anaemco Mobile SRL,  Boitan Ionel Alexandru, Matraguna Ionuţ Gabriel, Lupu Gioni, Giurcaneanu Danuţ Ciprian, Stoica Nicolae, Dianu Viorel, Berea Adi, SC Five Instal Agriculture SRL, Non Stop Distribution SRL, Baidac Tudor….s.a.m.d’’, au decis judecatorii ieseni (vezi aici).

Potrivit unor surse judiciare dosarul a fost restituit la parchet deoarece avocatii inculpatilor au aratat ca prejudiciul a fost calculate numai in baza evaluarilor facute de specialist DIICOT fara sa se apeleze si la experti contabili.

Printre afaceristii ieseni mai cunoscuti trimisi in judecata se numara Radu Lucian Coserariu fostul patron al ziarului Independentul si Adi Berea, cu afaceri in domeniul distributiei de presa. Societatile implicate dar si afaceristii sunt din toate judetele Moldovei. Printre afaceriştii trimişi în judecata de procurorii DIICOT se mai numara numara patronul Hotelului Unirea din Focşani, Bogdan Vasile, precum şi Ionel Diniţa, patronul Cazino Goleşti, din Vrancea. In acest dosar au fost audiati peste 100 de oameni de afaceri iar in anul 2015 s-au facut 54 de perchezitii la domicilii si la sediile firmelor. Potrivit procurorilor DIICOT, frauda fiscala a fost savarsita prin folosirea a zeci de firme fantoma iar Radu Coserariu ar fi unul din capii retelei. Faptele au fost savarsite in perioada 2011-2015.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.